A punt de tornar de vacances, i aprofitant algun dia de tempesta i la tramuntanada posterior que ens ha fet fora de Roses, he aprofitat per fer un volt per algunes de les obres que, més enllà de la Plaça Mercat, s’estan duent a terme a la nostra ciutat.

He passat pel nou Hospital. No patiu, doncs encara que no hi hagi pressupost de la Generalitat per aquest 2013, les converses amb el departament de Salut són fluïdes i marcades pel mateix objectiu: posar l’edifici en funcionament quant més aviat millor.

En concret he anat a veure les obres de l’aparcament que, al sector de ponent de l’edifici, construeix el CatSalut. Serà gran i espaiós! També hi ha la rampa d’accés d’ambulàncies a l’àrea d’Urgències. I una petita rampa a la cara sur de l’edifici que, envoltada de vegetació, va des de l’aparcament i porta fins a l’entrada de Consultes Externes.

Per cert, en el camí des del centre d’Olot fins al nou Hospital perdura un entrebanc històric que espero pugui desaparèixer ben aviat. Estem a punt de tancar l’acord que possibilitarà que aquella casa que tots els garrotxins tenim vista i que irromp a la cantonada d’entre la carretera de Sant Joan de les Abadesses i l’avinguda de Sant Joan tingui els dies comptats. Això millorarà molt el trànsit de vehicles i, sobretot, la seguretat del vianants en aquesta zona.

He passejat també per l’entorn de la Plaça Mercat provisional. Específicament per la Illa del Teatre. Aquí les obres van a bon ritme i el pas provisional entre el carrer dels Dolors i el Firal serà permeable ben aviat. No podrà ser pel Tura, com volíem, però estic casi segur que ho serà per Sant Lluc. Tindrem una bona Fira, coincidint amb divendres, i tot un cap de setmana ple d’activitats al centre de la nostra ciutat. Per cert, el bestiar, durant la diada de Sant Lluc, serà al Torín, tal com havia estat tradicional fer-lo durant molts anys, i la Plaça de Braus acollirà part de la Fira Ramadera.

Per últim he passat pel carrer Mirador, amb les obres gairebé enllestides i una certa polèmica pel tram de Muralla que s’ha conservat i convertit en monument. La gent de Cultura ho va tenir clar, i a mi em vénen a la memòria  les paraules del malaguanyat Jordi Pujiula recomanant-me, sinó exigint-me, que quan fos alcalde m’esforcés en mantenir i dignificar un patrimoni de la nostra ciutat molt malmès com és la muralla carlina que travessa el c. Mirador. Segur que, allà on sigui, estarà content d’aquesta actuació.

I divendres, cap a missa a la capella de Sant Roc, i a beneir les aigües de la font, complint una promesa de la ciutat de fa molts anys, en agraïment al sant que en temps reculats salvà els olotins de la pesta bubònica que assolava la ciutat. A veure si us animeu i veniu a visitar la capella i les fonts en un entorn insuperable!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *