Les festes i les celebracions, cadascú les viu de forma diferent. I al capdavall, la percepció final de com han anat va íntimament lligada a com la persona o el grup les ha viscudes. És per això que qualsevol balanç que es faci de les passades Festes del Tura és molt subjectiu i fruit d’experiències i moments individuals.

Com alcalde d’Olot em pertoca fer un balanç una mica diferent, no deixant-me endur per una percepció purament personal, sinó intentant fer una síntesi entre el viscut en primera persona i el que moltes persones m’han transmès. Amb això vull dir que aquest balanç de festes és, al capdavall, també, el meu balanç de festes, però atenent les percepcions que nombrosos ciutadans s’han ocupat de fer-me arribar.

La primera constatació és que les Festes dela Marede Déu del Tura continuen essent unes festes molt participades pels olotins i pels forans, que atrauen ciutadans de totes les edats i públics de tots els gustos, gràcies a una oferta d’actes molt àmplia i variada.

En segon lloc, que Olot té un model de festes que funciona, amb els gegants, nans i cavallets com a grans repartidors d’il·lusions al carrer, i capdavanters d’una faràndula que s’ha convertit en la columna vertebral del Tura i que dóna una personalitat molt singular a la nostra festa major.

Una tercera consideració que no puc passar per alt: hem aconseguit consolidar una tendència positiva pel que fa a l’atenuació dels actes incívics i de les assistències sanitàries de l’hospital Sant Jaume i de Creu Roja. Cada any tenim més gent al carrer i menys casos.

L’Ajuntament i els cossos de seguretat estem fent un esforç notable per lluitar contra determinades conductes que hauríem d’aconseguir eradicar de les festes. No és fàcil, però estem en el bon camí. Aquesta tasca, i l’exemplar actitud de la immensa majoria dels ciutadans és la millor lliçó que es pot donar a determinats comportaments. 

I encara una quarta i última. Tot allò que ens queda per fer i per millorar. Totes aquelles accions i recursos que ens permetin atendre convenientment a tothom. M’estalvio fer-ne la llista, però la tenim ben present de cara al futur. Llevat del temps -que, aquest any, ens ha fet la guitza i ha obligat a suspendre alguns actes- ens sentim responsables d’anar millorant el model, amb la col·laboració de tothom.

Des d’aquí vull agrair a la comissió de festes, a totes les persones, entitats, penyes i associacions que s’han involucrat de nou perquè les Festes del Tura esdevinguin unes festes de tots i per a tots. Moltes gràcies. 

Ara, l’octubre toca la porta. I Olot torna a estar a punt per a una tardor plena d’activitats que ens demostraran a nosaltres mateixos i al món que som una ciutat viva, dinàmica i orgullosa de la seva identitat.

 

One Response to Quan el Tura s’atura. El meu balanç de Festes

  1. Les Festes de Olot cada vegade son mes conegudes a tot arreu inclus a França,se que han set autocars per venir a les Festes que com cada any han agradat molt (le llastima el temps)pero el demés molt acertat.
    Li dono les gracies per estar sempre ho casi sempre atot arreu.
    Com be diu ara venen les fires i esperem que siguen un exit jo tambe i sere,gracies Mia es tot un exemple.
    Salutacións.
    Mª Dolors Planas

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *