Estem a punt de celebrar, com cada any, la festa major d’Olot. Les festes en honor a la Mare de Déu del Tura esdevenen, de nou, una de les dates més assenyalades del nostre calendari. Són dies amb una màgia especial, en què els grans protagonistes som tots els ciutadans. Els de casa i els que ens visiten de fora.  

 I som protagonistes per la nostra capacitat de confluir en múltiples trobades: des del dinar familiar o el sopar amb amics, fins a gaudir plegats de les nombroses propostes que la comissió de festes i les entitats, associacions i penyes olotines han preparat perquè tots en gaudim.

 Són dies per celebrar en companyia, col·lectivament. I precisament a aquest aspecte em vull referir expressament.

En poc temps hem passat de l’exaltació de la individualitat a reconèixer la força del col·lectiu quan aquest empeny amb força en la mateixa direcció. En el cas del Tura, cap a la sana diversió, el retrobament, l’orgull de compartir la identitat i els valors d’una comunitat que ha sabut fer de la convivència el seu bé més preuat.

Ha de ser aquest col·lectiu majoritari, que som gairebé tots el que dóna personalitat a les nostres festes i la força necessària per eradicar de la nostra ciutat les actituds incíviques d’alguns individus. Actituds que no formen part ni de la nostra manera de viure ni de la nostra forma de ser. 

Tot just acabin les festes, tots els catalans tindrem una nova oportunitat de celebrar una gran Diada i tornar a posar en valor la força del col·lectiu.

Em refereixo a l’11 de Setembre que, com l’any passat, ens ofereix la possibilitat de manifestar clarament, i amb llibertat, a on volem situar el nostre país.

Totes les festes són, al capdavall, un estat d’ànim. I, avui, l’actitud positiva que encomanen les festes és, com gairebé sempre, un bàlsam i una carregada de piles per afrontar el nou curs.

Aquests dies em torno a sentir especialment emocionat de ser el vostre alcalde, i de poder compartir plegats aquestes festes en què Olot tornarà a treure al carrer el millor de sí mateix: la força col·lectiva. 

A tots, Bones i Cíviques Festes del Tura!

 

*Escolta la salutació radiofònica enregistrada a Ràdio Olot a través d’aquest enllaç

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *