Fa pocs dies vàrem celebrar la festivitat de Sant Lluc. Una fira que, provinent d’un model gairebé esgotat, es va acostant al tipus de celebració que volem per Olot. Una diada amb ambient festiu i familiar que portà molts visitants al centre de la nostra ciutat, respectant la tradició de la Fira del Dibuix o la Fira Ramadera. Enguany el bestiar tornava al puig del Roser, i més enllà d’algun contratemps logístic que solucionarem de cara a properes edicions, és evident que va augmentar notablement l’afluència de públic, i que la proposta s’integrà plenament amb la resta d’esdeveniments lúdics i festius del centre de la ciutat. Altres aspectes interessants i nous del programa van ser els dibuixos improvisats de carrer o el “Seguint el fil”, que ambientà com feia temps que no es veia el carrer dels Sastres. Un rentat de cara d’alguns locals, que tornarem a omplir d’activitat les properes setmanes, coincidint amb altres propostes populars com el festival del foc Lluèrnia o del Mercat de Nadal. La proposta segueix essent portar activitat al centre i, si pot ser, cada cap de setmana.  

I amb tot aquest ambient ens visità el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, bon amic de la ciutat i de la comarca, amb qui vàrem debatre sobre temes tan importants com el desplegament de la fibra òptica a la Garrotxa i a través de la Xarxa Pública; de la importància de mantenir i millorar les intervencions en l’àmbit d’ocupació que es porten a terme des de l’IMPC i que necessiten per sobreviure les aportacions del nostre Govern, o el suport al comerç que va demostrar amb la signatura de tres convenis molt importants per Olot, dos amb l’Associació de Comerciants i amb els Placers del Mercat, i passejada pel centre amb visita ràpida a la Fira del Dibuix per cloure una intensa jornada que havia iniciat al matí visitant diferents empresese de la comarca.

Per acabar la setmana vàrem rebre a Olot la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, que volia conèixer de ben aprop la realitat social del nostre territori i les actuacions que s’estan duent a terme en aquest àmbit. Una vegada més vam poder lluir la magnífica feina del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa. Li vàrem exposar les actuacions derivades del Pla de Convivència i Inclusió Social, i especialment del Pla d’Infància aprovats pel Ple municipal amb ampli suport. L’ampliació del Casal de Gent Gran, que esperem fer realitat durant aquest mateix 2013, o les obres que s’estan duent a terme al local del carrer Estires per millorar l’assistència als infants foren el motiu per comprometre una altra visita per celebrar l’entrada en servei d’aquestes importants millores.

Puig i Munté: Ocupació i Empresa i Benestar Social. Les nostre dues prioritats. Dues visites en una setmana dels màxims representants de cada àrea al Govern, que en refermen el nostre compromís.

I dijous, l’importantíssim ple d’octubre, amb Ordenances Fiscals i un Pressupost per al 2014 més social que mai. 

Segur que en podrem parlar!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *