Semblava que no seríem capaços de repetir-ho i no hem necessitat gaires dies per tornar a gaudir d’un Olot ple de gom a gom. El fred i la pluja, que no arriben, hi col·laboren, però Orígens, la fira dels productes agroalimentaris de qualitat i proximitat es consolida i ha aconseguit convocar moltíssims visitants tot i la competència de fires tan potents com la de la Mediterrània a Manresa. A més de visitants, també s’ha aconseguit, segons em van expressar molts expositors, un gran objectiu: posar en contacte petits productors amb consumidors tant familiars com professionals. Això és el model de fira que volem per Olot.

Lluèrnia atrau garrotxins i olotins a passejar pel centre de la nostra ciutat tot oferint la possibilitat de veure-la des d’un altra perspectiva, a la llum de les espelmes. Magnífic ambient, amb moltes famílies i nens passejant pel centre d’Olot, una imatge que va essent habitual més enllà de les Festes del Tura. Llum d’espelmes en muntatges molt originals i projeccions en espais emblemàtics que marquen el camí a seguir i a potenciar.

L’elecció de l’Hereu i la Pubilla d’Olot i de la Garrotxa va tornar a convocar prop de 800 persones al restaurant La Deu. El pubillatge és viu a casa nostra i aplega un públic jove i sorollós que dóna caràcter a l’acte. Només calia escoltar el discurs de comiat dels que ens han representat durant el darrer any per valorar l’estima per la nostra ciutat, la nostra comarca, l’orgull de poder-les representar i el sentiment, profund i arrelat, en defensa de la nostra identitat nacional com a país. Sensacional!

Per cert, la pubilla d’Olot agafava l’avió, poques hores després de ser escollida, per anar a Taipei, a la illa de Taiwan, a lluitar pel setè mundial de patinatge artístic juntament amb les seves companyes del Grup de Xou Gran del CPA Olot amb el ball “No hi ha res impossible”. Estic convençut que l’aconseguirem divendres i que el celebrarem amb tota la ciutat diumenge a la tarda. No s’equivoquen els membres de les Comissions de Festes de pobles i barris en elegir els seus hereus i pubilles. És habitual trobar-los en reconeixements pels seus mèrits en estudis, emprenedoria o esports. Sobresurten en diferents camps, tenen compromís amb el seu futur i ho demostren.

Deixeu-me acabar tornant a Orígens. Volíem una fira que ens situés a nivell nacional i anem pel bon camí. El producte de proximitat i el de qualitat són uns referents que ens agradaria associar a la nostra ciutat i a la nostra comarca. Igual que la gastronomia. O el respecte i suport als petits productors locals, que s’atreveixen –i triomfen- com a distribuïdors. A la fira s’ha vist i degustat molta qualitat i molts emprenedors, especialment joves, de tots els racons de Catalunya. El conseller Santi Vila, que va visitar-la, ens recomana seguir apostant per un model de fira que defineix molt bé el model de ciutat i de comarca que volem consolidar.

Hi estic plenament d’acord! Amb la qualitat de base tot és possible. O millor encara, «no hi ha res impossible».

 

One Response to Amb la qualitat de base, “no hi ha res impossible”

  1. Gracies Mia:Per haber parlat del Lluernia,crec molt sincerament que se ho mereixen ,per el que he vist ha estat molt maco igualment,Origéns.
    Tot el que es fa per le ciutat de Olot es poc per ser coneguda i portar molte gent a le ciutat,Felicitacións .
    Llastima que jo ho tingui que veure a través dels Waps i Facebook per no poder estar cuand jo vuldria a le meva ciutat pero ho segueixó tot el que puc i me encanta,jo denore tambe dintre el meu cor una empenta per el petinatge per que guanyi,es maravellos (jo el vaig practicar ,cuand era jove ).Endevat i forçe,gracies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *