Dijous passat vàrem aprovar les Ordenances Fiscals i el pressupost municipal per al 2014. És a dir, la política econòmica i fiscal que volem portar a terme a la ciutat. És la tercera vegada que ho aprovem en el Ple d’octubre i la tercera vegada que s’aproven sense cap vot en contra. I tal com vaig dir en el Ple, «gràcies a tots per fer-ho possible. Gràcies per entendre que en aquests moments econòmicament difícils es necessita la complicitat de tothom, i gràcies a l’equip de govern que ha proposat uns números en els quals tothom es pot sentir còmode».

Alguns aspectes que m’agradaria destacar. Seguim abaixant el deute. Dels més de vint-i-vuit milions de quan vàrem accedir al govern, ens proposem deixar-lo en divuit al final del 2014.  I seguirem aplicant una mesura que ens ha permès estalviar un bon grapat d’euros en interessos que podem destinar a polítiques socials. Aquest és un segon aspecte a destacar. Seguim vetllant per dotar adequadament aquelles partides que garanteixin drets socials per als ciutadans. A Ensenyament és on hi dediquem un major esforç, però a Benestar Social o a Promoció Econòmica també s’hi noten les nostres prioritats. Per cert, tal com vàrem deixar clar en la sessió plenària del mes d’octubre, considerem la Promoció Econòmica una política social molt important. Només creant riquesa i generant llocs de treball aconseguirem vertaderament l’objectiu en majúscules, que és millorar la qualitat de vida dels nostres conciutadans.

No destinem grans ingressos a inversions. Les que s’estan acabant provenen del món privat, que hem sabut incorporar als projectes púbics, com la Plaça Mercat o les actuacions en l’Estadi Municipal de futbol que ben aviat presentarem. També ens trobem a les portes d’un gran any, en el qual posarem en servei un equipament tan emblemàtic com el nou Hospital.

Per últim, seguim abaixant el capítol I, és a dir, les despeses en personal, sense disminuir els serveis que prestem als olotins. Un milió i escaig d’euros menys des que vàrem arribar al govern municipal. D’una mica més de set milions, n’hem rebaixat un. Més d’un 15%. Era un dels nostres compromisos electorals i continua essent-ho, tot i que, tal com he dit abans, l’objectiu fonamental és millorar la qualitat de vida dels olotins, i per això cal mantenir i millorar els serveis. Això fa difícil que puguem ajustar gaire més la despesa en aquest àmbit.

Crec sincerament que tenim ben enfocat aquest final de mandat, tant des del punt de vista econòmic com social, i que la ciutat va recuperant aquell pols econòmic que sempre l’havia caracteritzat. Poc a poc, però, la llum al final del túnel es va fent cada vegada més evident… Amb l’esforç de tots, amb el compromís de tothom.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *