Divendres passat vàrem tenir el conseller de la Presidència, Francesc Homs, a Olot. Sempre és interessant sentir de prop què diu el Portaveu del nostre Govern i tenir l’oportunitat de preguntar-li directament. I, personalment, em van quedar pocs dubtes sobre el camí que hem emprès com a nació i la determinació del Govern per fer-ho realitat. Tenim ben encarada l’aprovació del pressupost de la Generalitat per al 2014. Un pressupost difícil com correspon a qui ha de gestionar un deute multimilionari, heretat de qui ara ens critica, i fer-ho amb escassetat de recursos, l’accés de crèdit tancat i una única via de finançament en mans de qui ens exigeix solidaritat però alhora ens maltracta en la tresoreria. És a dir, el Govern espanyol.

Estem negociant amb la resta de forces polítiques la data i la pregunta per a la consulta abans de finals d’any. I el Conseller va transmetre una seguretat que deixa poc marge per dubtar de què així serà. I això només és el començament d’un procés que no té possibilitat de tornar enrere. Hem sobrepassat, com a país, el punt de no retorn i ara només cal veure com ho farem per arribar plegats al destí marcat.

Tercera conclusió, que a mi em va semblar especialment interessant. El Govern treballa decididament en la construcció de les estructures d’Estat. I, per la implicació de l’AMI, em va satisfer la feina, feta des de la discreció i amb poca fressa, en la definició i organització de la Hisenda pròpia. Sap el Conseller que en aquest procés pot comptar amb la complicitat del món local, plenament decidit a pagar els seus impostos a través de l’Agència Tributària Catalana.  Però és que, a més, són molts els ciutadans que també estan decidits a fer-ho.

Se’n parla poc, però una bona part del procés cap a l’Estat propi passa pel que el conseller, amb el seu to bromista habitual, va definir com “la manguera”. Brillant comparació i argument molt ben acollit per tots els assistents al sopar. Per cert, èxit d’assistència, doncs es va haver de tancar la inscripció per no sobrepassar l’aforament del local.

I pel que fa al món local, veiem que ja tenim una gran grua muntada en l’esvoranc de la nova Plaça Mercat, senyal inequívoc de què ben aviat començarem a anar cap amunt en la construcció de la Plaça.  Hi ha operaris treballant en el nou Parc de Bombers i comencem a  concretar els concursos de compra pel al material del nou Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa. Bones perspectives que es faran realitat en un any especial com serà el 2014, l’any de la consulta per la independència de Catalunya.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *