Torna el Nadal i, amb ell, Cap d’Any i Reis, un tríptic festiu  que genera, en bona part dels ciutadans, uns sentiments molt especials. Una època de l’any per passar balanç i albirar nous horitzons per al nou.

Aquestes dates tan assenyalades del nostre calendari acostumen a generar estats d’ànim contradictoris. De joia i de tristesa. De joia, pel que suposen de retrobament. De tristesa, pels que ja no hi són o pels que es troben lluny de casa.

També és hora per al balanç, personal, familiar, empresarial, associatiu o institucional. Aquestes festes són com una mena de replà per a la reflexió de com ens han anat les coses; i també, per mirar endavant i projectar el futur més immediat: l’any 2014. És veritat que encara estem patint la crisi. Però no podem negar que comença a haver-hi indicadors suficients com per pensar que la tendència negativa s’està invertint.

Ara és el moment, doncs, d’intentar posar-nos tots plegats a la ratlla de sortida de la recuperació, procurant que ningú no quedi enrere. Ho podem aconseguir amb accions  solidàries individuals, però són decisives les polítiques que es promoguin des de les administracions. Hem procurat atendre les necessitats dels més dèbils i, al mateix temps, crear riquesa, l’única forma de poder-la repartir.

I, quan mirem endavant, la nostra ciutat viurà realitats importants aquest 2014, pel que fa a l’estat del benestar i la promoció econòmica, dues bases fonamentals per al progrés. La posada en marxa del nou Hospital i de la nova Plaça mercat són dos exemples de l’aposta del nostre Govern i d’aquest Ajuntament.

No puc deixar de banda el que suposarà aquest 2014 per al nostre país. Serà un any de gran efervescència política. El procés cap a un nou estatus per a Catalunya és imparable, malgrat les incògnites que planen encara sobre com serà la transició nacional cap a un nou Estat. Al capdavall, més que dels polítics, dependrà de la gent.

Us ho vaig dir l’any passat i em plau reiterar-ho. Dels reptes que ens esperen, a Olot i a Catalunya, ens en sortirem. Ho farem junts i serà gràcies a tots.

En nom propi, us desitjo a tots un Bon Nadal i un feliç 2014!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *