Cap de setmana marcat per la solidaritat del Gran Recapte d’aliments. Cap de setmana d’estrena, amb la nova ubicació del Centre de Distribució d’Aliments a Olot. Un local ampli i adequat per guardar aliments i material, que han de cobrir tot allò més bàsic per a les persones que més ho necessiten. Un local que ens obre la possibilitat d’oferir productes frescos a les més de 600 famílies garrotxines que recorren a aquest servei. Potser no ens n’adonem, però tenim gent que passa gana prop de casa i la solidaritat de la resta de ciutadans contribueix a apaivagar-la. Un exemple d’una societat que en ocasions sembla haver perdut els valors i que l’endemà és un exemple de col·laboració entre els que tenen i els que necessiten. I aquest cap de setmana també ens deixa la imatge de més de 260 voluntaris garrotxins que, amb alegria i bon tracte personal, van col·laborar en les moltes i variades tasques de recollida i emmagatzematge dels productes rebuts als supermercats. Bona gent per una gran comarca.

Dissabte també vàrem homenatjar, amb un sopar a les patinadores campiones del món i a tot el Club Patinatge Artístic Olot. Sembla que des de les institucions espanyoles volen donar-los una medalla en reconeixement a la tasca feta i que tots estem d’acord que es tenen ben guanyada. No estaria malament que hi pensessin també quan cal buscar finançament per a campionats i desplaçaments a les quimbambes. Molt obligar a competir sota una bandera que poc ens representa, i cap ajuda econòmica per part de l’administració espanyola.

I el mateix dia vàrem nomenar Fill Il·lustre de la Ciutat al poeta Joan Teixidor. Nomenament que va anar acompanyat de l’acte simbòlic d’incorporar-lo per sempre a la galeria que roman exposada al Saló de Sessions de l’Ajuntament.

Un magnífic retrat, de l’artista olotí Xavier Carbonell, immortalitza el prolífic, influent  i arrelat escriptor, crític i editor, autèntic representant d’aquesta cultura amb majúscules que tant ens agrada que identifiqui Olot.

I el proper cap de setmana entrem plenament en les celebracions del Nadal. De fet, divendres passat vàrem posar en servei l’enllumenat que ha d’alegrar la ciutat aquests dies. Aquest divendres inaugurem la Mostra de Pessebres, que aquest any compta amb la participació del convidat pessebrisme basc. Dissabte tindrem per tot el centre d’Olot les parades del Mercat de Nadal i de la Fira del Pessebre. En pocs dies hi haurà la Pista de gel a l’entorn de la Plaça Major. Fins i tot la gent del Club Super3 seran a Olot aquest dissabte per ambientar la festa per als més petits. Activitats i tradicions que tornaran a omplir Olot de visitants. Segur que la ciutat estarà a l’alçada de les seves expectatives.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *