Ja tenim la Mostra de Pessebres d’Olot inaugurada i a disposició de tothom que la vulgui visitar. Crec que es nota la nova orientació que volem donar-li, recolzar el pessebrisme com una manifestació de la cultura popular i tradicional del nostre país; i alhora, com una expressió artística que a Olot va molt lligada a la nostra Escola d’Art i Superior de Disseny i als artistes que treballaven en les empreses d’imatgeria religosa que tant prestigi i tanta activitat econòmica varen generar a la nostra ciutat. Enguany, la Mostra incorpora una nodrida representació de belenes realitzats per artistes i aficionats del País Basc.

Això enriqueix l’exposició i ens ajuda a difondre un altre valor que també volem impulsar. Olot, seu del pessebrisme tradicional, però oberta a mostrar què es fa al món en aquest camp. Segur que hi haurà un important nombre de visitants que s’uniran a totes aquelles persones que, sense anar més lluny, han omplert els carrers d’Olot aquest cap de setmana de marcat de signe comercial arreu.

D’altra banda hem anat recollint opinions sobre la nova orientació que, juntament amb l’ACO, hem donat a les il·luminacions nadalenques del centre de la nostra ciutat. Hi ha un clar consens en què s’ha millorat i que cal seguir en aquesta línia de modernització que ens ajudarà a seguir convocant visitants i garrotxins al centre històric d’Olot.

Entrem en dies importants amb els últims plens de l’any a l’Ajuntament i a la Diputació, i amb els cinc sentits posats en l’activitat del Parlament de Catalunya, on s’han d’aprovar definitivament els números del pressupost de 2014 i s’han de prendre decisions importants per al nostre país com la data i la pregunta de la consulta.

També estem atents al Parlament espanyol, on la nostra esmena en relació al càlcul de la participació en els tributs de l’Estat segueix pendent de decisió per part del PP i de la seva majoria absoluta.

Pensem que tenim raó, que ens ho han reconegut importants alts càrrecs del govern espanyol, i que el sentit comú hauria de fer que s’aprovés. Llàstima que aquest no sigui un criteri prou valorat en la política espanyola.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *