Cap de setmana d’immersió en el procés sobiranista que viu el nostre país. Procés que m’il·lusiona i em motiva. Procés per al qual ningú ha d’escatimar esforços per fer-lo avançar, ja que el resultat final necessita del compromís de tots plegats.

El dissabte al matí, durant el Consell Nacional de CDC, va ser el President Mas qui va començar a explicitar per quin país estem treballant. Volem que Catalunya sigui un país normal, on els seus ciutadans puguin viure millor del que aconseguim en l’estatus actual, integrats a Espanya. La independència en si mateixa només és una part de l’objectiu. Volem una Catalunya independent perquè tindrem moltes més oportunitats de millorar el nivell de vida dels catalans. No haurem de treballar i discutir pels models educatius, per la llengua o per les inversions que no tenen lògica però que Madrid vol impulsar tant sí com no. I tots aquests debats estan sobre la taula per motius ideològics i polítics amb raonament espanyol. No volem dedicar més esforços a lluites i  a debats estèrils.

A la tarda, a la Sala El Torín, on les grades milloren molt la seva funcionalitat, van ser les entitats olotines les que varen aportar la seva idea del país que volen. Crec que hi ha molta coincidència en els plantejaments: atenció a les persones com a primer objectiu. Educació com a línia mestra per avançar, i una societat més justa. Suport a les empreses que, tal com explicava un dels ponents amb plena sintonia amb el que jo penso, ja han fet molta part de la feina de canviar el mercat on volen distribuir els seus productes.

Va ser una bona reflexió que, tal com varen dir les entitats organitzadores, és un primer pas als qual tots estem convocats a participar.

I no puc acabar sense dedicar unes línies al  Club de Patinatge Artístic Olot i la seva participació en el provincial de grups de xou. Tres balls i un primer i dos tercers llocs. Vaig poder assistir a la presentació de divendres, i són una gran demostració de com es patina. El xou gran A, amb elements de risc que, ben executats, eleven el resultat a la categoria d’excepcional, de 10 com gairebé van puntuar-lo els jutges, sense treure mèrits als altres grups B i juvenil olotins.

Tenim “bona peça al teler”, i el 2014 serà un gran any en el qual podrem celebrar moltes coses, doncs el procés —mai millor dit, amb aquest darrer apunt dedicat al patinatge— va «rodant».

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *