Fa dies que a Olot parlem d’energia. Vàrem celebrar una jornada a l’INS La Garrotxa, en la qual bona part dels ponents eren garrotxins i hi havia molts assistents d’arreu del país. Es van posar sobre la taula algunes iniciatives locals per afavorir l’ús d’energies renovables. Es va parlar, a més a més, de la incom-prensible política energètica impulsada pel govern estatal del PP, amb decisions contradictòries i d’esquenes a l’ús d’energies renovables i sostenibles.

Aquesta mateixa setmana va visitar-nos la Sra. Maite Masià, directora de l’ICAEN. De fet va anar a conèixer l’EspaiZero, una empresa olotina que excel·leix en el camp de l’eficiència energètica. Durant el dinar amb diversos empresaris i experts del sector, més crítiques a l’acció pública de l’Estat espanyol i més desconcert en relació al camí que realment es vol impulsar, molt allunyat del discurs, sempre ben acollit, de l’estalvi energètic i de potenciar noves fonts d’energia davant la previsible fi dels combustibles fòssils.

Per mi, a part d’entrar a conèixer un món desconegut, la sensació és que a Olot s’estan impulsant projectes interessants, basats en la lògica que, més aviat o més tard, s’acabarà imposant.

També, trobada interessant dels alcaldes de la C-17, àmbit en el qual em sento cada vegada més integrat. Crec que la dinàmica és bona i que sorgeixen projectes molt positius en sectors tan diversos com la planificació industrial, el turisme o la formació professional. De moment una primera bona notícia, en boca del Conseller Santi Vila: hi haurà inversió d’uns 30 milions d’euros per avançar en el desdoblament de Mollet fins a Vic. Volem que aquest desdoblament sigui complet de Barcelona fins a Ripoll, però per arribar a l’objectiu desitjat s’han de fer passos ben assentats i aquesta notícia podem estar segurs, que és un pas decisiu.

Finalment, cap de setmana intens amb el sopar de la Fira del Farro a la Vall de Bianya, presentació de la Fira del Fajol de diumenge vinent i èxits esportius que em va mig aigualir l’ensopegada blaugrana. La UE Olot agafa embranzida i suma la segona victòria consecutiva, i el CPA Olot, que fa anys que ja té l’embranzida plenament integrada en el seu ADN, va guanyar a Lleida el Campionat de Catalunya de Grups de Xou gran.

Enhorabona a tots!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *