Acabem de viure un cap de setmana amb un Olot concorregut, visitat i lluït. Són diverses les persones que van comentar-me l’atractiu ambient del centre de la ciutat durant tot el dissabte i la seva alegria i satisfacció, doncs els recordava l’ambient propi de les Festes del Tura. Hem tingut un #olotx2  amb moltíssima participació i un temps prima-veral que convidava a viure’l directament al carrer. Tota la comarca ha volgut convocar-nos, garrotxins i visitants, a gaudir dels nostres valors més preuats: gastronomia, entorn i paisatge i un centre de la ciutat com a lloc de trobada i passeig amable, retrobant amics i coneguts, i ambientat musicalment. 

Olot i la Garrotxa és terra d’indústries, de pagesia i de productes gairebé artesanals lligats al territori. Però també terra d’art i de cultura que ens ha donat relleu a tot el món. I ara ens esforcem per posar en valor un entorn encisador amb un element que ens fa únics.

Tenim una cadena de volcans molt ben conservats i a la mateixa ciutat d’Olot, tres volcans urbans magníficament integrats que ofereixen un gran atractiu. Precisament aquest és un tema que anem madurant des de l’equip de govern de l’Ajuntament d’Olot. Volem definir i deixar clar quin és el nostre projecte, que ens il·lusiona i que estem convençuts marcarà l’Olot dels propers anys, com és el Parc dels Volcans, del qual tots parlem però que ningú ha definit i concretat pel que fa a la seva imatge, els seus objectius i els seus continguts. Hi hem treballat molt, hem reflexionat amb experts en turisme i esperem que en pocs dies o setmanes siguem capaços d’exposar-lo públicament i començar a buscar aquelles aliances i complicitats que ens permetin fer-lo realitat i tenir un motiu més per gaudir d’Olot i de la Garrotxa.

Canviant de tema, voldria comentar la decisió del darrer Ple Municipal d’adjudicar els espais de fresc de la futura Plaça Mercat. Gairebé tots els placers actuals han aconseguit un lloc de venda a la nova Plaça i això és una garantia d’èxit per al futur. Tots els espais, excepte un, s’han adjudicat en la primera oferta i no calen més tràmits o negociacions. La nova Plaça Mercat avança a bon ritme i suma complicitats. També vàrem aprovar el plec de clàusules per a l’ús d’energies alternatives a la Plaça i el seu entorn. Sincerament, aquest és el projecte que ha de marcar el mandat municipal i tot fa pensar que serà un èxit. Falten pocs mesos per posar-ho en funcionament i demostrar-ho!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *