Final de setmana amb Carnaval al centre de la nostra ciutat. Gran rua per celebrar els vint-i-cinc anys de la festa a la ciutat, organitzada pel Centre d’Iniciatives Turístiques. I per l’aniversari es van reunir una gran part de les Reines i dels Reis en una divertida actuació al Teatre Principal, divendres al vespre, en què a través d’un playback ens van fer riure i passar un capvespre sense preocupacions. I dissabte, la rua amb molta participació tant d’espectadors com de participants.

L’endemà diumenge, cavalls i carruatges desfilant pel centre, tot celebrant la festivitat de Sant Antoni. Gran afició hípica, que es tradueix en un recorregut cada cop més concorregut i lluït i que coincideix amb la benedicció dels animals de companyia. 

D’altra banda, divendres vam celebrar un dinar, organitzat per la Federació d’Entitats de Gent Gran, per commemorar el Dia Internacional de la Dona. Més de 700 persones i el convenciment que la igualtat entre dona i home és un camp on cal seguir treballant, tot i el lideratge que representen certes dones en el nostre país com Muriel Casals, presidenta d’Òmnium; Carme Forcadell, presidenta de l’ANC, o Ada Colau, de la P.A.H, per posar noms ben notoris d’àmbits diferents.

També durant la setmana s’ha organitzat una trobada de Secretaris, Interventors i responsables polítics d’Hisenda amb alts representants del Ministerio de Hacienda de Madrid, en concret amb gent responsable de les relacions amb l’Administració Local. En conclusió, podríem estar d’acord amb els objectius però no amb la voluntat, poc dissimulada i molt agressiva, de recentralitzar competències, de controlar-ho tot i d’utilitzar arguments intimidatoris per influir en els funcionaris. Tampoc m’agrada aquesta manera de reconèixer l’esforç que ha fet l’Administració Local per quadrar els seus comptes i reduir dèficits i endeutaments, mentre l’Estat no és un exemple d’ajustament i sacrifici.

Cal veure com podem adaptar-nos a les seves especificacions, però defensarem amb dents i ungles l’autonomia local que tant ha beneficiat els ciutadans.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *