Olot i la Garrotxa són un territori eminentment industrial i han de seguir-ho essent. L’Ajuntament, el Consell Comarcal i totes les administracions cal que treballem per facilitar l’esperit emprenedor i la capacitat d’innovació que hi ha en l’ADN de la nostra gent. Nosaltres hem de facilitar-los les eines, i d’aquí la importància de la formació per a directius que la FES, sota la direcció i el paraigua d’ESADE, ofereix a la nostra ciutat. L’any passat va ser el PLD; és a dir, l’històric màster en negocis, que es va impartir a Olot amb bona participació. Ara és un curs de Direcció Financera, amb una magnífica inscripció. Vaig poder compartir taula amb professors i alumnes, i novament em va sorprendre agradablement el compromís i la il·lusió que omplia l’ambient d’Els Catòlics durant l’àpat. Garrotxins, però també forans, interessats en un curs que no s’ha pogut realitzar en comarques molt més poblades, per insuficiència en la preinscripció. Aquesta ha de ser la línia de la Fundació d’Estudis Superiors: formació de prestigi i de nivell universitari per a tota aquella persona que vulgui estar al dia en temes relacionats amb l’empresa i la creació de riquesa.

Poques hores abans, trobada amb el Conseller Santi Vila i novament l’assistència fou del món de l’empresa. Va ser un dinar organitzat pel Cercle EURAM, molt actiu a casa nostra, i en el que poguérem repassar temes concrets que preocupen als empresaris, especialment en materia d’infraestructures: la Variant d’Olot, la línia de tren R3 i l’alta velocitat com a punts estrella. Ja abans, en la compareixença davant la premsa, el Conseller va fer dos anuncis importants: hi ha acord en la Variant de les Preses, i les obres començaran en el bienni 2015-2016. Perfecte. Ens vàrem comprometre a tenir els papers i els projectes a punt per al final de mandat i sembla que ho aconseguirem. Comencen les tasques per fer realitat l’inici de les obres, pendents encara de saber com es resol la part que li pertoca assumir a l’Estado.

El Conseller també va participar en un seguit d’actes a l’entorn de l’Observatori del Paisatge de Catalunya, que com sabeu, té la seva seu a Olot. D’entrada felicitava el seu director, en Joan Nogué, per la seva entrada a l’Institut d’Estudis Catalans, un honor que té ben merescut. El Consell Rector, celebrat a la Sala de Plens del nostre Ajuntament va fer palès la immensa feina feta i la insuficiència econòmica com en tantes altres institucions, amb què s’ha de sobreviure. Posteriorment vàrem inaugurar la nova ubicació del Centre de Documentació del Paisatge, que en pocs dies inclourà la donació del Fons Arús amb llibres i publicacions específiques.

Tots vàrem estar d’acord amb què l’Observatori és una estructura d’Estat per a Catalunya. Nosaltres volem que segueixi essent-ho.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *