Des de fa unes setmanes em reuneixo amb directius de diferents bancs per reclamar-los que augmentin la dotació de pisos socials a la nostra ciutat. Pisos destinats a persones i a famílies en situacions delicades. L’Oficina d’Habitatge fa una gran feina de coordinació amb el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa. Com he dit repetides vegades, a Olot ningú s’ha quedat al carrer, però ens aniria bé poder disposar de més pisos. I les entitats bancàries volen col·laborar. Però costa tancar acords. Espero que en els propers dies puguem anunciar bones notícies, bé per cessió directa a l’Ajuntament, bé perque les entitats les hagin cedit a la Generalitat. Tenim promeses i compromisos. Ara volem concrecions i pisos amb possibilitats de ser ocupats immediatament per qui ho necessiti, avalats en la seva necessitat pels assistents socials del Consorci.

Dimarts, i en un àmbit d’actuació molt semblant, vàrem fer la roda de premsa de valoració del “Salut i crisi”, el programa que el Dipsalut, organisme de la Diputació que m’honoro presidir, ha endegat per afrontar les conseqüències que la crisi econòmica provoca en la salut de les persones. Més d’un milió d’euros de pressupost. Gairebé 50.000 persones beneficiades. Tots els municipis gironins presents, a través de les taules comarcals, en la planificació de les actuacions. Entitats que ja treballen en aquest camp, plenament implicades. I ja estem preparant les actuacions per al 2014, en què el pressupost s’augmentarà en un 50%: és a dir, mig milió més d’euros en ajudes directes. A més, volem actuar en l’àmbit de l’atur, tot i les dificultats que representa. Buscarem recursos econòmics i complicitats amb aquelles entitats o institucions que ja hi treballen. Aquesta és una altra de les línies que defineix “Salut i crisi”. No cal inventar res, sinó recolzar i reforçar totes aquelles persones que ja hi treballen. No competim, col.laborem en benefici dels ciutadans sense crear estructures innecessàries.

Per últim, un apunt d’esport. La UE Olot va garantint la seva permanència en una categoria difícil com és la Segona B. Vàrem guanyar al líder. A més, durant la setmana prèvia es van adjudicar les obres dels nous vestidors i estem a punt de signar dos convenis amb l’entitat: l’un per garantir el compliment de totes les mesures de seguretat que exigeix jugar a la divisió de bronze estatal; i l’altre, amb la Fundació Joan Agustí per millorar substancialment les instal·lacions del futbol base. Anem pel bon camí.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *