Fa pocs dies vaig tenir la sort de visitar una estona, com alcalde i com a president d’INNOVACC, la Fira biennal Alimentària de Barcelona, per mostrar el compromís de la ciutat i de la comarca amb un sector econòmic que ens dóna vida en temps difícils.

Passejar pel pavelló de la indústria càrnia ens dóna una idea clara de la importància que en el sector tenen les empreses associades al clúster del sector carni porcí amb seu a Olot. Molta activitat, bones sensacions entre els empresaris, i alguna curiositat com l’empresa gironina que ens explica que només rep clients de fora d’Espanya. Amb aquests tenen l’agenda plena i compto vuit o nou taules plenes de comercials i possibles clients.

També visita obligada a la Cooperativa La Fageda, present segons em diuen, per primera vegada a la Fira. Hi presentava els nous gelats. Bé, de fet l’evolució dels que ja tenia i que són boníssims. També melmelades i iogurts. Un altre motiu d’orgull per la nostra comarca. Empresa d’èxit competint amb potents multinacionals, i èxit social donant feina a tots els discapacitats psíquics de casa nostra. La gent compra els seus productes per la seva qualitat, i us puc ben garantir que s’ho mereixen.

D’altra banda, hem sobrepassat fa poc el cinquè aniversari de l’entrada en servei dels túnels de Bracons. Una infraestructura que ha canviat molts paradigmes de la realitat garrotxina i catalana en general. Moltes oportunitats que s’han aprofitat en camps tan diversos com activitats culturals, sanitàries, formatives o simplement econòmiques. La presència de visitants a la nostra ciutat s’ha incrementat notablement durant tots els caps de setmana. I Bracons hi té molt a veure. Evidentment, també en les fires i activitats que hi organitzem molts caps de setmana. Però Bracons aporta gent de comarques que sempre havíem tingut allunyades. KREAS farà que la col·laboració entre la UVic i Olot aporti formació en diferents àrees potents de l’economia gironina. La col·laboració entre Hospitals és ja una realitat que no farà res més que augmentar l’eficiència i millorar-ne la qualitat. Molts exemples, que encara incrementarem quan completem aquesta gran obra de les Variants de les Preses i Olot. Tot sembla ben encaminat, excepte el que fa referència al tram de l’Estat. En aquesta, com en moltes altres coses, no estan a l’alçada de l’estimació que diuen tenir-nos.

Si amb Bracons cada dia estem més a prop, amb Madrid… cada cop més lluny.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *