Ja tenim cartellista per a  les Festes del Tura 2014. L’Àngel Rigall, un artista local molt lligat amb l’Escola Municipal d’Expressió, ens ha fet l’honor d’acceptar l’encàrrec de la Comissió de Festes. Crec que la seva elecció és tot una garantia que tindrem un altre magnífic cartell per anunciar la nostra Festa Major.

Fa pocs dies vàrem homenatjar un altre creador i activista cultural de la ciutat. Efectivament, en Jordi Teis es mereix les Ales a la Cultura tant com a persona com per la seva contribució a l’activitat cultural i a la divulgació cinematogràfica a casa nostra a través del festival Olot.doc 

L’entrega de les Ales a la Cultura va ser una gran celebració ciutadana que venia a continuació del festival Música a les mans, en què diversos nois i noies, amb discapacitat visual greu, ens van oferir les seves actuacions musicals. Cultura en sentit ampli, però plena d’emoció i de sentiments positius.

Exemple de superació entre unes persones que saben enfrontar-se a una dificultat greu que els ha presentat la vida.

I poc després, dos grans esdeveniments culturals més: Cantània,  que per l’amenaça de mal temps va haver de celebrar-se al pavelló d’Esports i no a la Plaça de Braus, i que va tornar a demostrar la importància de la música en els ensenyaments del nostre país (vint-i-cinquena edició a Catalunya i la novena a Olot), amb la implicació de gairebé totes les escoles de la comarca i un pavelló ple de gom a gom per aplaudir la interpretació de “Rambla Llibertat”.

Tot això va passar quan encara estàvem impressionats per l’èxit de l’acte que la nova Associació de Joves Empresaris de la Garrotxa va organitzar a la Sala El Torín. Gairebé cent joves empresaris van prendre part en el networking de la tarda, compartint experiències i buscant sinergies en l’esforç per crear un negoci o desenvolupar una empresa. Al capvespre, la conferència de l’Emili Duró, un dels consultors i assessors més valorats per les principals empreses de l’Estat. Visió optimista, motivació per enfrontar els problemes del dia, capacitat d’acceptar les teves pròpies limitacions, força per recuperar les ganes de millorar davant d’un fracàs, valors necessaris per tenir èxit en el dia a dia… i moltes més reflexions per enfrontar-se als reptes i tirar endavant. Més de 800 persones, i gairebé totes de menys de 40 anys. Com titulava un diari de casa nostra, el relleu de l’empresariat garrotxí sembla assegurat. 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *