Setmana de Sant Joan i Sant Pere, amb fogueres, petards, revetlles i molta animació. I enguany, després d’un cap de setmana amb les celebracions del Corpus i de la tradicional ballada de la sardana a la plaça. Cinquanta parelles que volem mantenir viva un arrelat costum de la nostra ciutat, de llarguíssim recorregut. Una tradició basada en un dels signes del nostre país com és la sardana, molta animació, parelles joves, gent de diverses entitats i una molt bona organització de Flor de Fajol.

Això em porta a parlar de l’acte solidari que viurem d’aquí uns dies, i més concretament el dia 12 de juliol,  a la Sala El Torín de la mà d’en Jordi Ferrer i la Fundació Umbele. Serà un debat-col·loqui entre dos grans perso-natges que per si sols podrien justificar la nostra assistència. Mossèn Joan Soler, un dels nostres primers ambaixadors, missioner al Togo i  persona que sempre aporta reflexions interessants a l’entorn del servei entregat als altres, i Xavier Sala-Martín, economista que tampoc deixa mai a ningú indiferent. Moderarà la tertúlia Jordi Sellas, i sembla que també hi assistirà Joan Laporta. El dia abans, és a dir divendres, concert solidari dels Amics de les Arts, a la plaça de Toros, per recollir fons per la lluita contra el càncer infantil. Un altre gran espectacle amb moltes activitats al seu entorn. Aneu preparant l’agenda que els dos actes s’ho mereixen.

L’emocionant acte de graduació de la primera promoció d’estudiants de medicina de la Universitat de Girona també es mereixia un forat de l’atapeïda agenda. Les meves arrels en el camp de la medicina i el lligam que Dipsalut té amb aquesta Facultat varen fer que sentís com a pròpia la realitat que ja tinguem metges formats a Girona. Formació especial i molt positiva, lligada a la resolució de problemes, que estic segur aportarà molt bons professionals a un sistema que els necessita. També la sorpresa agradable d’un olotí entre ells, al que felicito especialment!

I de forma molt semblant i amb molta emoció, els actes de comiat dels estudiants de Batxillerats i Cicles Formatius dels nostres instituts, o dels alumnes de final d’ESO de les nostres escoles. Actes brillants en els que molts dels nostres joves tanquen un cicle i n’obren un altre de decisiu en la seva vida.

Comença l’estiu, però l’activitat a Olot no minva. Aquest és l’Olot que volem: actiu, atractiu, divers i agraït!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *