Tornant de vacances, em trobo un Olot ple d’obres i d’activitat a l’entorn d’equipaments molt importants per al futur de la ciutat.

Al voltant de l’Estadi Municipal, on la UE Olot ha iniciat la temporada amb brillants resultats que permeten començar a pensar en fites esportives fins avui només somiades. S’estan acabant les obres del carrer Estadi i de l’avinguda dels Països Catalans, i està avançada l’obertura d’un nou carrer, al costat del Riudaura, que millorarà la circulació en aquesta zona i, d’entrada, ens ajudarà a ordenar el problema d’aparcaments de vehicles els dies que hi ha partit. Els nous vestidors ja estan gairebé coberts, en la seva fase inicial, i ja s’ha adjudicat la urbanització de l’entorn per deixar-lo presentable i adequat a la necessitat d’aquest gran equip que tenim.

Per cert, els Bombers ja són a la seva nova seu des de fa uns dies. Estic convençut que la gran feina de servei als ciutadans que fan cada dia mereixia una instal·lació adient. I ara, en poden disposar. Hem patit per culpa de la maleïda crisi, però com sempre al final s’obliden els mals moments. Per a Olot però hi ha un altre element transcendent com és la recuperació de l’antiga caserna situada al polígon de les Mates i que passarà a ser íntegrament de propietat municipal. Un altre repte molt interessant que ara obrim, serà trobar un destí a tot aquest espai i a totes aquestes instal·lacions. Hi ha diverses opcions, i segur que acabarem trobant entre tots la més adient.

A l’entorn del nou Hospital, en el compte enrere per a la seva entrada en servei, s’està acabant la urbanització del nou vial que està situat davant l’entrada principal. De fet podríem dir que és l’inici d’aquesta tan reclamada i absolutament necessària Variant, doncs forma part d’una de les entrades a la ciutat. Però sóc pessimista pel que fa al futur d’aquesta infraestructura viària. Ni tan sols a nivell local hi ha unitat, i això farà que la ciutat pateixi les conseqüències de la seva inexistència durant molts anys.

Per últim, seguint el pla anual d’asfaltatge que ens hem compromès a executar durant aquest mandat, s’estan acabant els darrers carrers d’aquest any.

Un d’ells, bàsic en l’esquema circulatori d’Olot, com el del Pare Manuel Roca, ben segur que generarà molèsties als olotins que segueixen a la ciutat, tot i que l’efecte vacances es nota molt en el trànsit de vehicles. Suposo que tothom entendrà que les cues que es poden formar s’acabaran amb una millora important en l’estat d’aquests carrers.

I amb tot això tenim les Festes del Tura trucant la porta… Segur que ens ho passarem molt bé i que els ruixats de tots aquests dies s’estroncaran tan bon punt els gegants passin l’ampit de la porta de l’Hospici.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *