Les Festes del Tura (#FdT14) són a tocar. I s’apropen amb bon ambient i ganes de festa a la ciutat. Només l’amenaça habitual dela pluja aporta una certa inquietud a la que ja comencem a estar habituats en un estiu ple de tempestes i ruixats que han posat a prova el clavegueram de la ciutat i han deixat sobre la taula de l’Ajuntament queixes per inundacions que intentarem solucionar.

De moment ens queda la 61a Travessia Tossols-Basil, amb un riu amb molta aigua i, segons els nedadors, molt freda. Molts valents a l’aigua i un entorn sensacional, verd i molt frondós en tot el tram. Repartiment de trofeus a la caseta de bany que impressiona per la seva bellesa, a l’àrea recreativa dels prats d’en Gou.

I també, per l’arrossada que la gent de les Cols ha anat oferint tot l’estiu. Per gaudir de la natura i del bon menjar.

Dissabte, la pluja va estroncar la Botiga al carrer, que anava a bon ritme. Sí que vàrem poder celebrar la festa del Nucli Antic, amb la multitudinària Botifarrada que organitzen cada any. Abans, la Penya AOAPIX, que enguany celebra 25 anys i que ens farà el pregó de Festes, va inaugurar el seu nou local a l’antiga can Boquica de la plaça Campdenmàs. Segur que serà un centre d’activitats i de passar-ho bé.

A més, el dia abans, divendres, vàrem cloure el workshop o taller d’estiu d’Arquitectura i Paisatge dels RCR, que va tornar a aplegar més de 50 arquitectes de tot el món a la nostra ciutat, durant un mes. A més, han incorporat un espai dedicat a la fotografia que ens ha deixat una magnífica visió de molts espais del nostre entorn.

Novament idees molt interessants a l’entorn del Montsacopa, que ens ajuden a avançar en el projecte del “Parc dels Volcans”. Algunes de molt atrevides, altres que estic segur que un dia o altre seran realitat. Més agosarat és el seu estudi de la travessa urbana d’Olot. Molt bona per als vianants, però impossible fins que no tinguem Variant. I cada dia sóc més pessimista en aquest tema. No hi ha unitat entre els partits ni amb el Parc sobre el traçat ni del que podem aconseguir. A veure si en els pocs mesos que falten per acabar el mandat municipal, acostem posicions i podem anar tots junts a reclamar una infraestructura urgent i imprescindible per a la ciutat.


He deixat per últim l’entrada en servei de la plaça del Teatre, que inaugurarem oficialment per la festa del barri de Sant Ferriol. Magnífiques impressions i bons comentaris dels molts olotins que hi passejaren. Un primer pas del que ha de ser la reforma del Firal quant a portar-hi vida i activitats. Pas a pas, aquest gran objectiu de donar més vida al nostre centre històric es va aconseguint amb fires, activitats i espais atractius. En pocs mesos hi afegirem la nova Plaça Mercat, que es troba en un bon nivell de construcció.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *