Amb la música dels gegants ressonant encara a l’oïda, finalitzen les Festes del Tura 2014. Unes festes en què hem mirat repetidament el cel, patint per les tempestes que ens han acompanyat tot l’estiu. Això no ha impedit, però, que haguem gaudit de la festa, juntament amb un gran nombre de visitants, garrotxins i olotins.

Tradició i modernitat dèiem en la salutació. Tradició i modernitat que hem vist en els diferents actes de la festa. Com sempre, la Faràndula ha fet les delícies de tothom, de grans i petits, i els diversos balls a la plaça Major ens han emocionat. Llàstima de la cercavila, que sempre obria la festa i que la pluja ens va deixar en un vist i no vist.

Bona activitat cultural, tant des del punt de vista d’exposicions com en programació teatral i de lleure al carrer. Molt recomanable la de l’Avi Berga, que romandrà oberta un bon grapat de dies. Conèixer més l’artista, però també la seva faceta de dinamitzador cultural ens ajuda a conèixer millor la nostra ciutat. A l’igual que la visita a l’exposició sobre la Foneria Barberí, que enguany celebra el seu centenari.

Al carrer, molta gresca per part dels joves, que van fer seves les diferents places, escenaris amb concerts d’estils prou diferents. També un gran concert a la Plaça Major, amb l’Orquestra Maravella, que va omplir la plaça més emblemàtica de gom a gom.

Com sempre cal insistir en alguns punts a millorar. A nosaltres, com Ajuntament, però també als ciutadans, nadius o visitants, subratllant el civisme com a valor de la nostra festa.

Per últim vull agrair la feina i l’esforç de la Comissió de Festes, que ens ha preparat unes grans diades. Si n’hem pogut gaudir intensament, és perquè les persones que la integren hi han treballat intensament tot l’any i, especialment, aquests dies de festa.

I com diu la cançó amb la qual els gegants, nans i cavallets es resisteixen cada darrer dia de Festes a tornar a l’Hospici:

“Passi-ho bé, i passi-ho bé, passi-ho bé i moltes gràcies; passi-ho, i passi-ho bé, passi-ho bé i fins l’any que veeee!”

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *