El 9N és a tocar, i aquest cop més que mai el “procés participatiu” mereix l’esforç de tots plegats per convertir-lo en una gran festa democràtica i pacífica.

A Olot, mentrestant, seguim amb el vertiginós ritme d’esdeveniments que ens ha portat aquesta tardor.

Divendres passat, per exemple, vàrem inaugurar oficialment, tot i que feia dies que estava en servei, el nou Parc de Bombers amb el conseller d’Interior, Ramon Espadaler. Un gran edifici que acollirà els Bombers de la Generalitat, els GRAE, és a dir, els encarregats dels rescats de muntanya i alguns bombers voluntaris que hi ha a la nostra ciutat.

La visita a les instal·lacions va servir per recordar, tot veient fotografies i estris d’èpoques passades, la gran feina que han fet els bombers a la nostra ciutat, una de les primeres de Catalunya en comptar amb un cos de Bombers que ha estat al servei dels olotins des de fa molts anys.

La inauguració va servir per posar en valor la gran atenció que en matèria d’asfaltat i obertura de carrers s’ha fet des de l’Ajuntament al seu entorn, i que deixa la zona ordenada i acondicionada per a molts anys. Es concreta una gran àrea de serveis amb l’Hospital, els Bombers, l’Estadi Municipal i la propera obertura de grans superfícies que farà que aquesta zona sigui molt transitada. I per aquest motiu era imprescindible tenir-la a punt.

El capvespre anterior, al Saló de Sessions, havíem aprovat el pressupost municipal i les Ordenances Fiscals per al 2015. Aquesta vegada PxC va voler fer-se notar i sense arguments més enllà dels polítics, acusant-nos de retallar a la policia o donar massa diners a les entitats, hi va votar en contra. La resta es va abstenir en el pressupost, fet que vaig agrair-los públicament. En les Ordenances, un PSC cada vegada més desorientat, va afegir-se al vot contrari de Plataforma, amb arguments molt poc sòlids tècnicament i només justificats per la proximitat de les eleccions.

Tal com vàrem dir, un pressupost auster, realista i que deixa en molt millor situació econòmica al proper equip de govern que surti de les eleccions del maig vinent, que la que vàrem heretar nosaltres. Vagi per endavant que volem continuar essent l’equip de govern i que farem tot el possible per explicar el que hem fet i el que volem fer, i que aspirem a renovar la confiança dels nostres conciutadans.

Tornant al pressupost: gairebé vint-i-nou milions d’euros, que provenen d’impostos i taxes municipals que no apugem gens, de la participació en els impostos de l’Estat i de les ajudes i subvencions específiques de la Generalitat.Vint-i-nou milions que seguirem dedicant a mantenir i a millorar els serveis que reben els ciutadans, a millorar les opcions dels nostres emprenedors, a facilitar la millor formació possible a tots nivells, a oferir una activitat cultural atractiva per una gran majoria de la població… En definitiva, a seguir treballant per l’Olot que volem, amb una discreta “picada d’ullet” al Firal, amb una dotació de 500.000 euros en la partida d’inversió per manifestar la nostra voluntat d’actuar-hi decididament ja que ho considerem prioritari.

Hem fet la feina i ens preparem per seguir-la fent. Compto amb tots vosaltres!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *