Moltes coses a comentar, però una per damunt de totes: jornada festiva, jornada il·lusionant, diada històrica, la que vàrem viure el diumenge 9 de novembre. L’esperat 9N. Una gran participació per demostrar la voluntat majoritària dels olotins i garrotxins per fer de Catalunya, un nou Estat d’Europa. I civisme, sobretot. La nostra marxa cap a la independència no s’atura, tot i els pals a les rodes que ens posen repetidament des de Madrid. No s’adonen de la poca base lògica que tenen els seus arguments? No veuen que utilitzar la por a incomplir la llei i l’amenaça dels tribunals cada vegada té menys efecte sobre una gran majoria de catalans?

Escoltar el que diuen els ciutadans, valorar les seves aspiracions com es mereixen i buscar solucions són obligacions de qui governa. Desacreditar-los, riure-se’n o menystenir dos milions i escaig de ciutadans és una falta de respecte que incapacita qualsevol governant.

Ha passat el 9N i, malgrat la demostració de la voluntat massiva dels ciutadans catalans, des de Madrid segueixen fent oïdes sordes. O el que és pitjor, sense proposar res que no sigui el «calleu i treballeu, que de la resta ja me’n cuido jo».

Conclusió, caldrà seguir treballant, i especialment de portes enfora, per buscar la legitimitat que ens atorga el dret natural, ja que l’espanyol sembla basar-se en aquell “la maté porque era mía” tan habitual en els malfactors de la violència de gènere.

I tornant a aspectes més locals, el passat cap de setmana va ser el de Lluèrnia. Ja sabeu, un festival de llum i de foc que ja va per la seva tercera edició i que busca el seu recorregut propi a partir de la singularitat i atractivitat dels seus espectacles i intervencions.  Estem decidits a consolidar el model amb innovacions, com la cloenda amb un espectacle a la plaça de Braus, que va tornar a omplir-se per un esdeveniment cultural,  cosa que ens omple d’orgull.

Mantenim el fet que cada setmana s’organitzin esdeveniments que convidin a visitar el centre d’Olot, i crec que ho estem aconseguint.

Podeu estar ben segurs que no pararem!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *