Torna a ser Nadal.

Uns dies molt especials, envoltats de bons sentiments i d’alegria. Uns dies per compartir amb la família. Uns dies per fer balanç de l’any que s’acaba i per fixar desitjos pel nou. Una dies per la reflexió personal o col•lectiva que, en el meu cas, i com a alcalde d’Olot, he de fer extensiva al conjunt de la ciutat.

Malgrat que la crisi encara es resisteix a deixar-nos, el 2014 ha estat un any important per Olot.

Acabem d’inaugurar la nova plaça mercat, poques setmanes després de la posada en marxa d’un nou hospital per tota la comarca. Dos equipaments de primer ordre, que no són conjunturals, sinó que esdevindran una referència econòmica i sanitària per més d’una o dues generacions. També, després d’anys de pujar, les dades de l’atur han baixat, tant a Olot com al conjunt de la Garrotxa.

Però aquestes bones notícies no ens poden fer perdre de vista a totes aquelles persones que han perdut la feina, que continuen a l’atur i que ho passen malament. En la recuperació que ja s’albirà a l’horitzó, hem de procurar que ningú no es quedi despenjat. Hem de continuar atenent els més dèbils, aquells que no poden seguir, a través de polítiques públiques com les que desenvolupa el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa.

N’estic convençut que, a la nostra ciutat, tenim prou motius per l’optimisme. És veritat que tenim reptes importants, perquè no es trenqui el fil del progrés econòmic i sociial. Reptes importants que ens han d’ajudar a ser una ciutat millor en la que la qualitat de vida i el benestar de tots els seus ciutadans sigui un valor que ens representi.

Tampoc me’n puc estar de referir-me, abans d’acabar, al nostre país.
El 2014 ha estat un altre any de gran efervescència política, i Catalunya ha viscut episodis històrics que fins fa poc temps gairebé ningú no es podia haver imaginat.
El 2015 s’han de concretar les aspiracions d’una gran majoria de ciutadans de ser escoltats, una gran majoria de ciutadans que volen decidir lliurement el seu futur col•lectiu.
Olot s’ha posat decididament al costat del procés de transició nacional que ha de conduir Catalunya a disposar de noves eines per poder construir el seu futur.

En nom de l’ajuntament d’Olot, de les persones que en formen part, i en nom propi, us desitjo a tots molta salut, un Bon Nadal i un feliç 2015!

nadalajmcorominasb2201415

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *