mercat de nadal a olot 2014Com cada any, sense gairebé adonar-nos-en, ja tenim el Nadal aquí. Com moltes altres ciutats, Olot brilla i respira el bon ambient que generen aquestes diades. Llums i il·luminacions als carrers, garlandes i sentiments d’alegria compartida. Tant de bo aquest esperit s’allargués tot l’any…

De moment ja tenim la Mostra de Pessebres inaugurada. Pessebres del sud d’Espanya són els nostres convidats d’enguany. Belenes de Cádiz o de Jerez complementen la sempre magnífica obra dels artistes garrotxins. Tradició i modernitat es donen la mà en un art que s’identifica molt bé amb el nostre tarannà.

També ja és història el Mercat de Nadal que, any rere any, es consolida com una activitat més al centre d’Olot que atrau visitants. Per cert, xifres molt bones d’ocupació en hotels, cases de colònies i restaurants durant aquest pont de la Puríssima.

presentació del projecte pioner en energia d'origen renovableI, si parlem de dades esperançadores, hem de referir-nos a les de l’atur a la nostra comarca. Segueixen baixant. A la comarca l’índex és a prop de baixar del 10%; i a Olot, hem deixat enrere el 13% i ens movem amb xifres a l’entorn del 12%. Molta gent sense feina, encara, és cert, massa, però la línia que marca l’evolució d’aquestes xifres convida com a mínim a l’optimisme.

També hi convida la presentació i posada en funcionament de la xarxa espavilada de fred i calor que impulsen Wattia i Gas Natural al centre de la ciutat. Disminuir el preu de l’energia, utilitzar fins a quatre fonts d’energia sostenible i poc contaminants i donar servei a un conjunt d’infraestructures públiques a un preu millor, són el gran objectiu que de ben segur aconseguirem amb aquesta iniciativa. La implicació d’un gegant com Gas Natural demostra la solidesa del projecte, que neix a l’entorn del nou Mercat i de l’edifici de l’antic hospital Sant Jaume, futura seu de la Sala de les Energies. A més, contribueix a donar una imatge de ciutat que ens agrada i ens satisfà. Ciutat lligada a un entorn natural envejable que sabem valorar i conservar. Ciutat que aposta per la innovació en el camp de l’energia lligada a sostenibilitat. Ciutat que busca l’eficiència en totes les seves actuacions.

presentació d'un projecte pioner en energia d'origen renovableI a l’entorn d’aquest projecte, els usos de l’edifici de l’antic Hospital. Ens empenyen diferents oportunitats. Una d’elles, la possibilitat d’ubicar aquesta Sala de les Energies, referència pedagògica en un futur no massa llunyà, en el lloc on durant molts anys van haver-hi els “meus” quiròfans. Una coincidència que m’invita a l’optimisme i que ens permetrà fer realitat una xarxa energètica pionera que situarà Olot al món com una ciutat de la que, un cop més, ens sentim orgullosos. Fent camí cap a l’Olot que volem i que entre tots serem capaços de construir.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *