Ja tenim el nou Mercat en funcionament. Un projecte que vàrem gestar a l’oposició aturant la temorenca reforma projectada pel PSC, aleshores al govern de la ciutat, i buscant complicitats i segellant pactes per fer possible un projecte que marca el futur d’una zona estratègica per a la nostra ciutat, i que conformen altres peces emblemàtiques del centre, pendents d’actuar-hi. Ara li toca a l’edifici de l’antic Sant Jaume, més tard vindrà el Firal, i tot plegat solucionarà el problema –beneït problema- derivat de l’entrada en servei del nou Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa.

Bé, el problema no és evidentment el nou Hospital, sinó els canvis socials i econòmics que provoca en una zona molt sensible com és el centre de la ciutat.

Però tornem al nou Mercat. Els placers han fet una gran feina, i només de passejar-hi ja t’adones que serà un mercat de referència pel que fa al producte fresc i de qualitat. Al producte comercialitzat pel mateix productor. Al peix de Roses que ens arribarà gairebé sortit de l’aigua. De la fruita de casa nostra, dels làctics i derivats tractats pels mateixos ramaders per fer un recuit de gust excel·lent… Tots en gaudirem.

Un Mercat que incorpora un Mercadona a la planta -1 que atraurà molts compradors. De fet, el primer dia hi van anar 3.500 persones. Molt per sobre de qualsevol previsió. Una gran superfície que té el seu públic, però que també contribuirà a portar gent al centre d’Olot.

Inauguració passada per aigua, excepte els actes oficials, però sensació de felicitat i de feina ben feta compartida amb molta gent. Ja el tenim i ara sabrem valorar-lo! Enhorabona a tots!

També la setmana passada, el President Mas ens va mostrar el seu full de ruta cap a la independència. Clar, raonat, lògic, adaptat a la petició i a les ambicions de la societat catalana. Sense defugir cap tema i explicitant compromisos personals. A mi em va emocionar, i des d’ara em declaro absolutament compromès a treballar i a fer viable aquesta estratègia. Faltarà que els partits siguem capaços d’oferir la mateixa generositat i aparcar per un temps determinat els legítims interessos sectorials per lluitar per un objectiu superior i de país. També aquí sóc optimista i estic convençut que ens en sortirem.

I tanta sensació positiva feia preveure algun ruixat, més enllà del meteorològic, que Déu n’hi do aquest cap de setmana!

Ens ha arribat en forma de visita d’un president espanyol que només sap renyar-nos, amenaçar-nos i menystenir-nos, típic dels senyors feudals de l’Edat Mitjana. Però estem en altres èpoques. I si no, que faci una volta pel nou Mercat d’Olot.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *