Instal·lats en el 2015, just acabades les Festes de Nadal, estem davant d’esdeveniments que marcaran profundament els propers mesos i dibuixaran el futur de la nostra ciutat i del nostre país.

masjunquerasEl primer és l’anunci de l’estratègia que, pel que fa al procés sobiranista, haurà decidit el President Mas. Llegim anuncis de reunions i més reunions sense acord possible i, al meu entendre, això només pot significar un greu entrebanc en el camí cap a la independència de Catalunya. No havíem quedat que ara tocava independència? No som capaços de deixar de banda la lluita partidista i la confrontació dreta-esquerra durant 18 mesos? Tan difícil és que les propostes i reclamacions dels partits s’apartin durant 18 mesos i deixem que la lluita de tots sigui en favor de la nostra plena sobirania? Un cop aconseguida aquesta, i el President hi posa data límit per fer-ho, podrem retornar al debat de les diferents propostes de país. Però crec que acabarem donant la raó als espanyols, amb el Sr. Aznar al capdavant, i que posarem per davant propostes sectorials, per més justes que siguin, que la voluntat d’una gran majoria de ciutadans, de fer de Catalunya un nou Estat d’Europa. Veurem…

Tot i aquestes consideracions, estic convençut que tindrem eleccions abans de Setmana Santa. Crec que els que pensem que l’oportunitat històrica per a Catalunya és ara o d’aquí a moltes generacions, tindrem molta feina per mantenir mobilitzats en favor de la independència a tots aquells ciutadans que repetidament s’han mobilitzat cada 11 de Setembre  o cada vegada que se’ls ha convocat.

Personalment continuo confiant amb el lideratge del President Mas, i en aquest punt cal recordar el 9N i les actituds d’alguns poques setmanes abans. O si volem anar una mica més enrere, les peripècies del Tripartit i la llastimosa situació econòmica en què han quedat les finances de la Generalitat. És evident que l’acció de govern desgasta, i més en circumstàncies econòmiques de crisi i amb escenaris molt desfavorables per a la generació de riquesa, però crec que el President ha demostrat la fermesa de les seves conviccions i la fiabilitat del seu compromís.

Cal fer-ho bé per no malbaratar l’esforç de molts. Segur que ens sortirem.

L’altre esdeveniment és el tram final del mandat municipal, que ens ha de portar a les eleccions del 24 de maig. Les municipals són sempre unes eleccions especials, que es decideixen en funció de paràmetres molt més propers, que fan referència al dia a dia del barri o de la ciutat. Hem decidit tornar-nos a presentar i, parlo en plural, per remarcar el caràcter d’equip amb el que hem exercit el govern de la ciutat. Tenim projectes que ens engresquen i que ens veiem capaços de tirar endavant, amb la remodelació del Firal com a gran objectiu. Temps hi haurà de parlar-ne, de fer balanç i d’explicar el futur que ens il·lusiona. Tal com deia a l’inici, serà un any molt intens, amb diferents processos electorals que marcaran el nostre futur.

Segur que tindrem l’encert d’escollir el millor per a tots plegats.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *