La Variant d’Olot ha centrat una bona part de la meva activitat d’aquests darrers dies. Des de l’Ajuntament d’Olot hem presentat i, en la majoria dels casos, consensuat les nostres al·legacions amb partits i societat civil. També amb les administracions responsables. És a dir, Ministerio de Fomento i Conselleria de Territori i Sostenibilitat.  Crec que també és molt important l’acord amb el territori, escenificat fa pocs dies amb una compareixença davant la premsa, de l’Ajuntament d’Olot representat pel seu Alcalde i pel primer tinent d’alcalde Josep Berga, pel president del Consell Comarcal de la Garrotxa, l’alcalde de Bianya, representants del PSC, a nivell local i comarcal i per PxC.

varianttotsEstà clar que és prioritari segregar els dos projectes i fer avançar amb rapidesa el de la Variant d’Olot. Dos punts molt importants a aclarir i retocar: d’una banda, la rotonda de can Minguet, lligada al trànsit que va cap a la Canya i cap al centre d’Olot i que molt probablement haurà d’ordenar el trànsit de l’entrada d’Olot pel polígon del Pla de Baix, a tocar de la comissaria dels Mossos d’Esquadra. De l’altra, el túnel per darrera l’Hostal del Sol, amb diferència el punt que ha provocat més preocupació ciutadana. Ha de quedar clar que, com Ajuntament i molt més com a partit, defensem aquest túnel com una part imprescindible de la Variant. Això sí, assumint la responsabilitat de qui governa  i de qui aspira a seguir governant, acceptem parlar-ne amb totes les dades tècniques i econòmiques sobre la taula. La demagògia aconsella dir «o túnel o res!» i això hauria estat el més fàcil, sobretot en èpoques electorals properes. Aquesta ha estat l’opció d’ERC. Nosaltres, responsablement defensem el túnel fins on calgui, però amb diàleg i valorant el raonament dels qui tenen la responsabilitat d’executar l’obra.

pel juny s'implantarà a la Garrotxa la targeta t10 de transportD’altra banda i partint també de temes de mobilitat, divendres el Conseller Santi Vila va presentar la targeta T-10-120. Una molt bona notícia, que havent-ne parlat reiteradament amb els responsables de Transports, ve a representar, a la pràctica, la meitat del cost del bitllet d’Olot-Barcelona.

Segur que molts joves que estudien a la capital, podran beneficiar-se d’una mesura que, juntament amb el Bus-Express d’Olot a Girona, contribueix a millorar i molt, el transport públic a casa nostra.

Finalment el CPA Olot ha guanyat el Campionat de Catalunya, tant amb el grup absolut com amb el juvenil. La UE Olot s’acosta a la promoció d’ascens a 2a A deixant enrere temps de patiment, amb la por d’estar a tocar de la zona de descens. Durant el cap de setmana passat, el pavelló del Pla de Llacs va acollir el Campionat de Catalunya de gimnàstica artística, amb un èxit molt notable de públic i molt bon nivell competitiu, també de joves olotines, la qual cosa ens enorgulleix. A l’igual que el fet de veure l’Èric Abidal entre el públic, seguint la seva filla. No hi ha dubte que a més d’un pare esportista és una gran persona. I que l’esport a Olot va endavant. Que segueixi així. Aquest èxits augmenten l’autoestima de ciutat i ens ajuden a avançar cap a l’Olot que volem.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *