presentació del festival motCada dia es nota més l’efecte final del mandat i l’inici d’un període electoral que ens engolirà durant tot aquest 2015. Aquesta setmana celebrem el darrer Ple abans de la convocatòria d’eleccions, amb tot el que això suposa; és a dir, amb la limitació de portar temes més enllà dels de tràmit. Però el de març és hàbil i hi portem temes importants. El Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible, que hem treballat durant aquest mandat, ordenant la circulació de tot tipus de vehicles per Olot, fent-la una ciutat més segura i més respectuosa amb el medi ambient i més eficient. També hi ha el tancament del pressupost del 2014, que una vegada més demostra l’eficiència de la nostra acció de govern. Pressupost ben plantejat, execució rigorosa i tancament en positiu per més d’un milió d’euros, que seguidament aplicarem a diverses partides d’inversió.

Alhora, la ciutat segueix el seu ritme viu que ens situa en bon lloc entre les ciutats mitjanes de Catalunya. Vàrem presentar el MOT, el festival de literatura que organitzem conjuntament amb Girona, i que aquest any comptarà amb una participació de luxe. El tema serà la literatura dedicada a les ciutats; és a dir, aquells llibres que ens ajudaran a conèixer ciutats reals o imaginàries, parlant del seu tarannà i el seu dia a dia, també real o fictici. Vindrà fins i tot un candidat a Premi Nobel de Literatura, i la nostra Carbonera del Teatre sentirà reflexions i conceptes, en forma de diàleg, d’escriptors reconeguts arreu. Una molt bona oportunitat per submergir-nos en el món de la paraula.

I canviant absolutament d’àmbit, acabem de celebrar la Fira de l’Embotit, una fira consolidada que aquest any ha hagut de suportar una meteorologia adversa. Producte de qualitat, producte de proximitat, embotits fets de forma artesana i, moltes vegades, elaborats pel mateix productor. Un altre dels actius que té la Garrotxa i que ens identifica davant el món, ens fa atractius i és font de promoció de la nostra comarca i de la nostra ciutat.

Un últim tema per aquest post. Falten pocs dies per a la visita a Olot del President Mas. Vindrà per proclamar-me com a candidat de CiU a l’alcaldia d’Olot, fet que m’afalaga i em fa feliç. Molt per sobre d’altres aspectes, em considero un home del President Mas. Estic convençut que ha estat governant quan ho ha tingut tot en contra i que ha estat capaç de posar en marxa el repte més gran que qualsevol país es pot plantejar. Lluitem pel ple reconeixement de la nostra identitat nacional. Lluitem per treure’ns de sobre l’ofec causat pel centralisme de Madrid, just quan ells han decidit aprofundir en aquest aspecte. Lluitem per tal que Europa i el món coneguin la nostra identitat i les voluntats d’un poble d’exercir-les plenament. Gràcies, President, per una feinada que només la història sabrà valorar i reconèixer.

D’Olot tindrem temps d’anar-ne parlant.

Només per acabar, convidar-vos el proper 28 de març, dissabte, a dinar i participar de l’acte de proclamació i, a més, de presentació de tot l’equip sencer que m’acompanyarà en una llista que ja tenim enllestida.

Targeto_proclamacio_Mia_2015

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *