olot x 2 a olot, comerç restauració i activitats de lleure ambL’Olotx2, la iniciativa que permet gaudir-ne el doble, va tornar a portar molts visitants un cap de setmana més a la nostra ciutat. Hotels plens, restaurants amb llista d’espera i gent passejant per tota la comarca, gaudint del paisatge i pel centre amb l’atractiu afegit de La Botiga al carrer; és a dir, el final de l’època de rebaixes i l’inici de la temporada de primavera-estiu.

Crec que ningú pot discutir la consolidació de l’Olotx2, que cada any convoca més gent. Rehabilitar el nostre centre històric passa, més enllà d’actuacions urbanístiques, per portar-hi gent i activitats. Vida en el sentit més ampli d’aquesta paraula. I això ho aconseguim amb l’Olotx2. Però també amb Lluèrnia, amb el Shopping Nit o amb les Festes del Tura.

Molts restauradors i comerciants ens diuen que algunes d’aquestes activitats els han ajudat a sobreviure d’una crisi econòmica que ens ha ofegat a tots. Doncs tenim la decisió de no defallir i continuar organitzant activitats que donin vida a la ciutat. Entenem que aquesta és una bona manera de millorar la vida a les persones, de crear riquesa per després poder-la repartir i de situar Olot en aquesta xarxa de ciutats mitjanes de Catalunya que donen equilibri al nostre país.

plaça major, el club super 3, somnisLa música al carrer o l’actuació dels herois del Club Súper 3 van en la línia de motivar a la gent a passejar pel centre i a fer agradable aquest passeig, especialment per a aquelles famílies amb nens petits que hauran trobat espais on els fills s’ho han passat bé.

En definitiva, un altre cap de setmana que ja ens prepara per Sant Jordi i el Sismògraf, que de ben segur tornaran a omplir Olot d’activitats i visitants.

Canviant absolutament de tema, un altre àmbit que s’ha mogut és el tema de la Variant d’Olot. Anem a Madrid amb l’Alcalde de la Vall de Bianya i el President del Consell Comarcal de la Garrotxa demostrant la unitat del territori pel que fa a aquest tema. Ho tenim clar: la urgència per la comarca és la Variant d’Olot, i aquí hem de destinar els recursos disponibles. La situació econòmica que hem viscut i l’actual ens han ensenyat la necessitat de ser eficients amb els diners disponibles. I ara han d’anar per a la Variant.

variant1També estem absolutament decidits a defensar un territori excepcional com és la Vall de Bianya. Volem l’opció zero, com l’han qualificat des de la Vall; és a dir, no fer estructures innecessàries, i molt menys si no respecten l’entorn o el sòl agrícola. Aquests són valors de tota la comarca i els defensem com un sol home. Confiem que la lògica aplastant dels nostres raonaments aconseguirà el suport de l’Estat. La Generalitat està al nostre costat, i fins i tot ens acompanyà a Madrid en la trobada al Ministerio.

I derivat d’aquest, un altre tema en el qual estem treballant i que esperem millorar en pocs dies. El mal estat de l’avinguda Sant Jordi preocupa a tothom. L’elevat trànsit i els camions que dia a dia la travessen han malmès l’asfaltat i el Conseller Santi Vila ha pres el compromís de tornar a asfaltar-la. Amb el pressupost de la Generalitat pel 2015 aprovat i superat l’entrebanc polític del PP esperem veure ben aviat les màquines treballant.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *