sism2El temps ens ha tornat a ajudar, tot i les amenaces desastroses que planaven sobre el Sismògraf, i la ciutat ha viscut un altre cap de setmana ple de cultura de primer nivell. Dansa en forma d’espectacles per tots els racons del nostre nucli històric. Dansa de primer nivell que va atraure molts professionals de tot el món. Més de cent programadors de festes i espectacles que varen venir a conèixer les tendències actuals i els millors professionals de casa nostra. Com a curiositat, un programador de Nova Zelanda i un altre del Canadà. I molts visitants d’arreu de Catalunya.

Davant la crítica fàcil i demagògica de fires i firetes nosaltres responem amb esdeveniments de primer ordre que posen Olot a la primera línia de ciutats mitjanes de Catalunya que no hauríem d’haver abandonat mai. Si algú prefereix una ciutat adormida i avorrida que obliga als seus ciutadans a marxar a fora per gaudir de la millor cultura que no ens faci confiança. Si algú prefereix una ciutat mal comunicada on sigui difícil arribar-hi, que busqui altres alternatives perquè nosaltres, l’equip de govern de CiU més Reagrupament seguirem treballant per fer d’Olot una ciutat atractiva per als olotins, garrotxins i ciutadans de tot el país. Una ciutat on l’accés sigui fàcil i atractiu i on molts caps de setmana la ciutat s’ompli de visitants i de negoci, tal com és la definició tradicional de la fira. Tenim les eleccions municipals a tocar i és bo que tothom conegui el model de ciutat que oferim als olotins.

sismTambé i anant a un àmbit completament diferent, vaig assistir a la celebració del 50è aniversari de l’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes “El tren de l’esperança”, com s’havia anomenat, que segueix ben viu. Valors com la solidaritat, germanor i estar al costat dels que més pateixen varen traspuar durant tota la trobada. Imatges magnífiques d’un reportatge que em va emocionar. Celebracions com aquesta, modesta però molt sentida, et fan sentir bé interiorment.

1maigPer últim, comentar que la dinàmica de celebracions que ens ha de portar a l’inici de la campanya electoral, va debutar amb un Sant Jordi molt participat: llibres i roses per a tothom. Cultura i estimació com a valors d’una societat que necessita pilars sòlids com aquest. Aquesta setmana, Fira de l’1 de maig, la Fira de Primavera a Olot, també amenaçada pel temps tot i que els pronòstics milloren dia a dia i amb molt bon ambient per part dels que hi participen. Atenció al concert de la Giorquestra i el compositor i mestre Albert Guinovart, que ha orquestrat simfònicament la música dels gegants, nans i cavallets. No us ho perdeu. Ni la Fira de l’1 de maig, que tornarà a omplir Olot.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *