mia1El passat 1 de maig va passar un fet excepcional. Els Mossos van haver de tancar l’accés a Bracons per la gran quantitat de vehiceles que hi circulaven en direcció a Olot, i això posava en perill la seguretat en el trànsit.  D’aquest fet s’extreuen dues conclusions claríssimes:

Primer. Que la Variant d’Olot i la de la Vall d’en Bas són imprescindibles i urgents. En aquest sentit estic treballant per tal que el projecte constructiu, és a dir, l’últim tràmit administratiu pel que fa a la paperassa, abans de construir, estigui aprovat en les properes setmanes. I m’agrada dir que he trobat molta complicitat en el Departament de Territori i Sostenibilitat i, especialment, en el Conseller Santi Vila. Això ens deixaria pendents de tenir la disponibilitat econòmica necessària; és a dir, dels diners per començar les obres. La Variant avança i en bona direcció.

Segon. Olot és una ciutat atractiva per a molts ciutadans que en el seu dia de lleure vénen a visitar-nos. Per l’1 de maig fem fira, la Fira de Primavera. I no tan sols de més enllà de Bracons, sinó de molt diverses contrades, van ser molts els visitants que juntament amb olotins i garrotxins van omplir el centre d’Olot. Això, més enllà de l’orgull de situar Olot en el mapa de ciutats atractives, té una conseqüència econòmica que a ningú se li escapa. Restaurants i bars plens. Comerç obert amb molts possibles compradors al davant. Gran mercat extraordinari de roba. El Firal ple de cotxes per vendre. Bé, i alguns d’exposició com els de Motor Antic Garrotxa, una entitat molt activa i que en pocs dies celebrarà el seu ral·li dels Volcans anual.

mia2Activitat econòmica i social de primer ordre amb un esdeveniment que sobresortia per damunt de tots i que estic convençut que tindrà conseqüències futures molt positives. La Giorquestra i el pianista i compositor Albert Guinovart ens van presentar l’adaptació simfònica de la música de la faràndula olotina.  El teatre ple en les dues funcions i molta emoció entre els assistents. Ens va agradar la música que vàrem escoltar i que va arribar fins al cor de tots els assistents. Com em deia un amic, no és només música per emocionar olotins, sinó que pot formar part de qualsevol concert a nivell mundial. Gran feina d’un Guinovart a qui vaig poder felicitar en acabar el concert i constatació de què les comarques gironines tenen una gran orquestra. La Giorquestra, dirigida magistralment per en Marcel Sabaté, de Tortellà, va fer una interpretació de diverses obres a un gran nivell. Cultura per a tothom, de qualitat i amb referents nacionals, que ha de seguir essent un signe distintiu de la nostra ciutat.

Que tots en puguem gaudir!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *