27SQueden 30 dies justos per a un dels moments més decisius de la història del nostre país. De la mateixa manera que, durant la consulta del 9N vàrem ser conscients que estàvem vivint una jornada històrica, la proximitat del 27S ens fa més que evident la seva excepcionalitat. Malgrat aquest context, hi ha qui continua més pendent de l’atac constant que de fomentar el diàleg i la unitat que es requereix a tots els nivells i institucions en unes circumstàncies com les actuals.

Em considero absolutament independentista i intento demostrar-ho cada dia amb tot el que faig i amb les decisions que prenc com a alcalde d’Olot i com a vicepresident de l’Associació de Municipis per la Independència. Estic convençut que amb pas ferm, diàleg i amb la voluntat d’anar tots a una qualsevol objectiu és possible i aquest 27S ens n’ofereix l’oportunitat perquè, com diu el president Mas, “assumim cadascun de nosaltres la responsabilitat i el protagonisme que el moment demana i fem-nos-en dignes”.

Com també hem de continuar apostant pel consens, pel treball conjunt i la suma d’esforços en un tema tan important per la ciutat i la comarca com és la variant d’Olot. Però també hem de ser conscients que, si en lloc d’apostar per apropar posicions, ens n’apartem, el debat s’enverina i les obres s’allunyen. Això pot significar retards i més retards en una obra absolutament necessària per a la nostra ciutat i comarca. Deixeu-me que comenti un dels aspectes a debat, tot i que semblava tancat després dels acords de l’Ajuntament de l’any 2009. Demanar una variant desdoblada no és un caprici. No hi ha ningú més interessat a respectar l’entorn que nosaltres, però els exemples de variant de sentit únic que es converteixen en punts negres de circulació per la seva sinistralitat i per la gravetat d’aquests accidents són molt propers. Volem una variant respectuosa amb el medi ambient, però també segura per als seus usuaris. I en aquesta opinió hi coincideixen el Govern de la Generalitat en època del tripartit, el Govern actual, a més de la Direcció General de Trànsit. Hi ha molts aspectes a treballar i a millorar respecte a la variant, especialment en el que fa referència de la rotonda de la carretera de Riudaura a la de la carretera de la Canya i no ens podem permetre caure en discussions ja superades per la força dels arguments. Pel bé de tots hem d’avançar de forma decidida! El meu esforç hi serà!!!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *