Foto1Hem començat la setmana que ens ha de portar a les Festes del Tura amb la celebració d’un ple extraordinari que, considero, de gran importància per al desenvolupament d’aquest mandat.

A la sessió d’aquest dilluns, vàrem aprovar una operació de crèdit de 4,5 milions d’euros que farà possible, des del punt de vista econòmic, executar grans projectes de ciutat que formaven part del nostre programa electoral. La reclamada millora del Firal, la remodelació de l’antic Hospital i la construcció de camps de futbol base són les tres actuacions que, en aquests moments, ja disposen d’una part important del pressupost, si no és de tot el finançament necessari. Són les inversions que ens havíem compromès tirar endavant durant les darreres eleccions municipals, quan vàrem tornar a rebre la confiança dels olotins, i que també coincidien amb els programes dels nostres socis de govern i del principal partit a l’oposició.

L’operació de crèdit formalitzada en el ple d’aquest dilluns suposarà, doncs, poder impulsar aquestes obres gràcies a unes condicions que ens semblen molt favorables: sense comissions, amb un tipus d’interès baix i fix per a tot el període, a retornar en un període d’uns 15 anys i amb possibilitat d’amortitzar-lo anticipadament sense cap recàrrec. Cal aclarir que aquesta operació ens permetrà disminuir la càrrega fiscal del pressupost ordinari de l’Ajuntament d’Olot ja que, amb dos anys de carència i amb el compromís de seguir retornant deute al mateix ritme, canviarem crèdit a un interès més alt per crèdit a un interès inferior. I aquesta serà l’única repercussió en el pressupost anual ordinari per als propers anys.

Els partits de l’oposició, amb comentaris al meu entendre gens encertats, va votar-hi en contra. I la veritat és que em sap greu, especialment la postura d’ERC que demostra una baixíssima voluntat de col.laborar amb el bon govern de la ciutat. Estaven d’acord amb els projectes a executar, amb què les condicions del crèdit eren bones i que aquest és un bon moment per fer aquestes operacions, però tot i això s’hi van oposar amb l’argument que no sabien com desenvoluparem aquestes actuacions. Tal com vaig aclarir-los en el ple, només es tractava de dotar econòmicament els projectes i a partir d’aquí podrem començar a plantejar la seva execució. Però si no tenim els diners necessaris, no serveix de res parlar del que farem. És més, en ocasions, és aixecar expectatives i obrir debats, que no condueixen enlloc.

Pep NoguéPerò tornem al punt d’inici d’aquest escrit. Les Festes del Tura ja són aquí i, un any més, serà una gran Festa Major d’Olot en tots els sentits i carregada d’actes que, de ben segur, atrauran un munt de participants de totes les edats. Les previsions del temps, com és habitual, no semblen gaire favorables, però segur que les ganes de passar-ho bé ens ajudaran a superar-ho tot. I per començar-nos a ambientar, res millor que seguir el recorregut que aquests dies ha fet en Pep Nogué pel mig d’Olot per preparar el pregó d’aquest divendres. Val la pena veure’l (per veure vídeo)! Les Festes, però, començaran aquest divendres a la tarda amb la cercavila de la faràndula i no cal dir que us digui que us hi espero a tots!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *