PleAjFa pocs dies, en el ple del mes d’octubre, vàrem aprovar les ordenances fiscals i el pressupost que definirà l’actuació municipal del 2016. Ho vàrem fer en un debat prou interessant que ens va permetre explicar els objectius que motiven els comptes de l’Ajuntament d’Olot per a l’any que ve.

Fer front els reptes socials dels olotins i olotines és la màxima prioritat amb què hem elaborat els pressupostos de l’any que ve. Per aquest motiu, hem incrementat de forma important les partides de les àrees que impacten directament en el benestar dels ciutadans (ocupació, serveis socials, habitatge, educació, esports, medi ambient, entitats i associacions). L’augment és de gairebé en un milió d’euros que s’ha concretat en un major finançament als organismes autònoms que treballen en aquests àmbits, especialment als serveis socials, l’aposta per més programes d’ocupació dirigits sobretot als joves i les persones de més de 40 anys, i un major suport a les entitats.

Continuar amb la generació d’activitat econòmica, mantenir l’esforç per tenir una ciutat cuidada, neta, on els serveis del dia a dia funcionin i seguir treballant per posar el dia l’administració per millorar el servei als ciutadans i també millorar el nivell de participació, transparència, eficàcia i eficiència han estat altres de les prioritats dels pressupostos de 2016 que pugen a 28.754.407,60 euros (30.942.292,10 de pressupost consolidat), i que preveuen inversions per valor de 2.522.785 euros. Només per posar-ne un parell d’exemples, 150.000 euros per arreglar la teulada de l’escola Malagrida; 150.000 euros més per a actuacions del Pla Integral d’Accions de Millora del barri de Sant Miquel i 100.000 euros per al projecte de dignificació del riu Fluvià al seu pas per Olot…. Tot això, al costat d’altres iniciatives amb les que continuarem treballant per al manteniment de la ciutat (conservació dels paviments, clavegueram, neteja i enjardinat…) i a donar impuls als grans projectes de ciutat (com són el Firal, la construcció dels camps de futbol base i a la reforma de l’Hospital) que, a més de la seva funció social, ajuden a generar activitat econòmica i a revitalitzar la nostra ciutat.

LluerniaM’agrada dir que tant els pressupostos com les inversions tenen un caràcter marcadament social. Si a l’any 2011, l’atenció a les persones representava 6.290.000 d’euros i aquest 2016 l’afrontarem amb 2.400.000 més a aquests àmbits. És a dir, de cada 100 euros dels pressupost, 26 es destinaven a l’atenció de les persones mentre que l’any que ve n’invertirem 32 a aquells serveis que incideixen de forma més directa en els nostres ciutadans.

Una vegada aprovats els pressupostos, i amb la vista ja posada en aquest cap de setmana, Olot acollirà un dels esdeveniments de referència a la nostra ciutat. Lluèrnia ja ha començant amb els actes que en aquests moments ja se celebren a Olot, però que tindran com a moment estel.lar aquest dissabte a la tarda amb les diferents instal.lacions que ens sorprendran a cada pas. Us animo a participar-hi i a seguir aquest gran festival de foc i de llum de la tardor a Olot.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *