FMAlvaroEstem vivint moments excepcionals i en som plenament conscients. Aquests últims mesos, han vingut marcats per les eleccions municipals del 24 de maig que han permès configurar els ajuntaments dels propers quatre anys i el 27 de setembre, que ha tornat a ser una de les cites importants del calendari. Un jornada històrica de votacions al Parlament de Catalunya, el que la candidatura dels Junts pel Sí ens va recordar com al vot de la nostra vida.

El període comprès entre les dues eleccions, els 127 dies que van separar els comicis, ha quedat recollit en el llibre que el periodista Francesc Marc Álvaro ha vingut a presentar aquest cap de setmana a Olot. El títol és “Per què hem guanyat. 127 dies que van canviar Catalunya-del 24M al 27S-” i n’estic completament convençut que el 27 de setembre vàrem guanyar els comicis, tot i que també és veritat, com deia en Francesc Marc aquest dissabte a Olot, que de poc ens valdrà una majoria independentista al Parlament si no som capaços de nomenar el president i el govern que ha de fer avançar el nostre país.

Tot i que sóc de tarannà optimista, he de reconèixer que del 27S n’esperava una majoria més àmplia a favor de l’independentisme. Creia que els resultats d’Olot i la Garrotxa s’extrapolarien, en més o menys intensitat a la resta de Catalunya. I no ha estat amb la mateixa magnitud. També confiava que, a aquestes alçades, ja tindríem investit el president Mas i encara no tenim data ni un pronunciament a favor. Però també és veritat que estic convençut que ho tenim a tocar, que estem molt a prop d’aconseguir-ho i que ens en sortirem.

Mentrestant, ens tornem trobar a les portes d’unes noves eleccions. Aquest diumenge escollim els representants al Congrés i al Senat i malgrat que a molts ens quedi molt lluny -i no només per qüestions geogràfiques-, hem de mobilitzar-nos i mobilitzar les nostres veïnes i veïns per fer sentir la nostra veu en forma de vot a Madrid.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *