La construcció de laSONY DSC variant és una de les actuacions que més m’heu sentit reclamar. Instar a la Generalitat i al Ministeri de Foment perquè assumeixin la seva responsabilitat en aquest projecte, ha estat una de les prioritats.

El túnel de Bracons s’ha convertit en la principal via d’accés a la comarca i les cues quilòmetres al seu pas per les Preses i la Vall d’en Bas són constants, com també ho és la necessitat de preservar el territori i que el traçat d’aquesta via tingui un respecte absolut al paisatge. De la mateixa manera com crec que tothom està d’acord en què hem de solucionar aquests problemes viaris també coincidirà en què cal fer-ho amb el màxim consens.

Per això, amb l’alcalde de Les Preses i el de la Vall d’en Bas hem treballat en un document de consens que aquest matí hem signat públicament. Amb la presència del secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, els tres alcaldes hem firmat aquest document que és resultat de posar sobre la taula els condicionants de cada part i sobretot de buscar els punts en comú perquè pugui avançar la nova carretera.

Hauria preferit que la variant de les Preses – la Vall d’en Bas fos desdoblada, però estic disposat a renunciar-hi si amb això el territori s’hi sent satisfet i prefereix que hi hagi un únic carril per sentit de circulació fins a arribar a Olot. En el cas d’Olot, però, el projecte preveu un traçat desdoblat: així ho tenim projectat perquè sigui una realitat ben aviat i que es faci d’acord amb la resta de carretera que ens ha d’unir amb Bracons. La solució d’aquesta via al seu pas per Les Preses i la Vall d’en Bas és el que ara mateix falta definir. És el que ens haurà de presentar la Generalitat que, entre altres coses, haurà de tenir en compte el consens que ens ha permès fer un acte com el d’aquest matí.

Com també demano al Ministeri de Foment que ens respongui, quan abanSONY DSCs millor, les al·legacions al projecte de la variant que vàrem presentar, de forma conjunta, amb l’Ajuntament de la Vall de Bianya i el Consell Comarcal fa més d’un any enrere.

Volem deixar de parlar d’una vegada per totes del paper. Hem de tenir ja tancat el traçat de la futura carretera que ha de sortir de Bracons i arribar a Olot, i avançar per trobar solucions als problemes viaris de la nostra ciutat i de la resta de la comarca.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *