ConselleraBorras_pisosAquesta setmana hem aprovat les bases per adjudicar els 28 pisos que vàrem comprar fa uns mesos amb la Generalitat per destinar-los a lloguer social. El passat mes de maig vàrem adquirir els  habitatges que estan situats al carrer Abat Racimir i Josep M. Capdevila, al barri de Sant Miquel, en una iniciativa pionera. I és que Olot va ser el primer municipi de Catalunya que va comprar, exercint el dret de tanteig i retracta, una promoció de vivendes d’aquesta magnitud.

Ara, hem aprovat els criteris que hauran de complir les persones que s’hi vulguin instal·lar. Hem volgut que aquests pisos donin resposta a les necessitats de tres col·lectius: la gent gran, les famílies monoparentals i dels joves, tres col·lectius que tindran accés a aquests habitatges que, amb aparcament inclòs, tindran un preu de lloguer que anirà des dels 221 als 368 euros, segons els metres quadrats de cada pis.

A la gent gran que té prou autonomia per continuar en un pis però que, en el que ara viu, no té per exemple ascensor. O als joves que es volen emancipar, però que no disposen de suficients recursos per fer-ho i a les famílies monoparentals que requereixen d’una atenció especial. Són necessitats que hem detectat i a les quals volem donar sortida. Ja que el problema d’habitatge  afecta a tots els col·lectius i volem donar resposta a tothom, sense oblidar ningú.

Aquesta setmana també hem conegut quants arquitectes s’han interessat per fer el Firal. En total, 21 equips han presentat candidatura per fer-se càrrec de la transformació del Passeig d’en Blay. Una participació que ens satisfà moltíssim i que ens permetrà arribar al setembre amb un bon nombre de propostes per remodelar el Firal. De totes elles en sortiran els tres dissenys finalistes que posarem a votació aquesta tardor. Avancem així cap a la millora d’un dels espais més estimats de la nostra ciutat i un dels projectes principals d’aquest mandat.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *