Balançgovern_01072016Des que vaig entrar a l’Ajuntament d’Olot -primer com a regidor de l’oposició i, des del mandat passat, com a alcalde- cada any he passat balanç, públicament, de la feina feta. Aquest any, una mica més tard del que hauria desitjat a causa de la campanya electoral del 26J, he volgut retre comptes de les principals actuacions realitzades i avançar els reptes i les accions de futur que tenim previst impulsar.

El Firal, el nostre estimat Passeig d’en Blay, serà l’acció més emblemàtica d’aquest mandat. El procés participatiu obert a principis d’any tindrà continuïtat a la tardor amb una votació popular que ens permetrà prendre la millor decisió, d’acord amb els criteris tècnics i especialment amb la voluntat dels nostres ciutadans, per a la transformació del Firal. Estem treballant perquè les obres puguin començar el primer semestre 2017 i que el nou Firal sigui una realitat durant el 2018.

La variant és un altre dels projectes imprescindibles per a la ciutat. Una vegada assolit amb Les Preses i la Vall d’en Bas el consens de territori que ens reclamava la Generalitat, ara ens pertoca tancar definitivament el traçat per Olot i continuar fent pressió al Ministeri perquè contesti les al·legacions que li hem presentat. La construcció de la variant és una prioritat que hem d’afrontar, amb urgència, per resoldre els problemes de trànsit d’Olot i amb efectes a tota la comarca.

L’Hospital Sant Jaume, el barri vell i Sant Miquel són tres zones prioritàries de la nostra acció de govern. Amb la posada en marxa del nou Hospital, el Sant Jaume ha de fer front a la remodelació de la seva residència geriàtrica per millorar l’atenció i els serveis a les persones grans. I en el mateix recinte, després l’obertura de Mango i Abacus, ben aviat posarem en funcionament la Sala de les Energies, la que anomenem xarxa espavilada de climatització que ens farà més que evident la importància de l’ús de les energies renovables com les que s’utilitzen en aquesta àrea de la ciutat.

Al barri vell, la nostra prioritat és la zona compresa entre la Plaça Major i la Plaça del Carme, tot i que estem decidits a reactivar el conjunt del nucli antic i portar-hi vida, engegant mecanismes per fer-lo cada vegada més atractiu: amb ajuts al lloguer perquè els estudiants hi visquin i instant els propietaris a garantir l’òptim estat dels edificis. Mentrestant, a Sant Miquel es concretaran ben aviat algunes de les actuacions incloses en el Pla Integral d’Accions de Millora en el qual treballem des de fa temps. Com, per exemple, la connexió entre aquest barri i el Morrot, l’ampliació de places d’aparcament, un nou passeig fluvial i avançar cap a la posada en marxa d’una nova Àrea Bàsica de Salut.

La construcció de camps de futbol és un altre dels projectes que estem impulsant. A la zona esportiva del Morrot ja han començat les obres de construcció dos nous terrenys de joc i uns vestidors destinats al futbol base, sense oblidar la modernització dels equipaments de barri que tenim.

I, finalment, una aposta de futur que ja va agafant cos: el Centre dels Volcans. Tenim clar que hem de posar en valor la singularitat del nostre territori i que, després de les actuacions que s’han fet i es fan al volcà Montsacopa, el Centre dels Volcans esdevindrà un projecte educatiu de primera magnitud i un atractiu turístic i de promoció per a Olot i la Garrotxa.

Em satisfà molt, com a alcalde d’Olot, convidar-vos a ser testimonis d’aquesta transformació que afectarà tants àmbits i que estem segurs que contribuirà a continuar fent de la capital de la Garrotxa una de les ciutats més atractives del nostre país, tant pels que hi viuen com per aquells que ens visiten.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *