mia_arquitectes2Aquest dimecres a les 8h del matí comença la consulta ciutadana per a la remodelació del Firal. Fins al dimarts que ve 22 de novembre a les 8h del vespre, tenim temps de votar el projecte  que més ens agradi per al nou Passeig d’en Blay. Hem d’escollir una de les tres propostes finalistes: “101 plàtans”, “Teixir, cosir i vestir” i “Un Tossol i dos Triais”. Mireu bé cada projecte. En trobareu informació a la pàgina web de l’Ajuntament (www.olot.cat) a www.firalviu.cat (on també podeu votar) i a l’exposició que aquests dies s’ha instal·lat a diferents punts de la ciutat. Divendres es va inaugurar al Casino on durant tot el cap de setmana hi va passar molta gent. Des d’aquest dimarts, s’ha traslladat al Saló de Sessions de l’Ajuntament i aquest cap de setmana la trobareu al recinte firal coincidint amb la celebració d’Orígens.

Una vegada més, vull demanar-vos que participeu de la consulta. Hem d’aconseguir que el màxim número d’olotines i olotins en vulguin prendre part ja que, com més elevada sigui la participació, més incidència tindrà a la votació. El resultat de la consulta, que permet obtenir fins a un màxim de 45 punts, se sumarà a la puntuació atorgada pel jurat a cada proposta i als aspectes tècnics i econòmics del projecte. Tècnics municipals i càrrecs electes a més d’experts en enginyeria i arquitectura formen part del jurat del concurs d’idees per a la remodelació del Firal. Hem de tenir en compte que una de les parts més necessàries de la millora del passeig d’en Blay és la que sovint passa més desapercebuda: la renovació dels serveis que, malgrat no són ser visibles, són l’element imprescindible i sovint més car de qualsevol actuació.

La millora del Firal és la inversió més important d’aquest mandat, que posarà al dia un dels espais d’Olot que ens sentim més nostre. Per això és tan important que tots en impliquem en aquest gran projecte de ciutat. El vàrem iniciar amb un procés participatiu que va acordar els criteris que s’han fet arribar als equips d’arquitectes perquè els incloguessin en el seu projecte. Ara les tres propostes finalistes se sotmeten a votació en una iniciativa pionera en temes urbanístics a Catalunya. Com únic és i serà sempre el nostre Firal, que afrontarà ben aviat la transformació que decidim entre tots!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *