Ha estat un cap de setmana de molta activitat. Divendres, vàrem celebrar una nova sessió del Retre Comptes, el balanç de les accions fetes a l’Ajuntament d’Olot fins al moment i les que tenim previst portar a terme. El projecte del Firal que aquest estiu començarà a veure les primeres obres, la remodelació de la residència per a gent gran de l’antic Hospital Sant Jaume que va avançant a bon ritme i la construcció dels camps del Morrot que ja estan a disposició dels més de 500 jugadors de futbol base són les principals actuacions que ens vàrem fixar per a aquest mandat. Això al costat de mesures com la compra d’habitatges per destinar-los a lloguer social, la convocatòria d’ajudes per al lloguer d’habitages per a estudiants, la millora de façanes o l’increment de la partida destinada a Educació i la reobertura de la llar d’infants de Sant Miquel. També l’aposta per les polítiques d’ocupació per contribuir a la baixada de l’atur, ajudar a les persones amb dificultats de trobar feina i donar suport als que decideixen crear el seu propi negoci.

La participació ha estat un dels elements claus dels dos anys de mandat. La consulta del correbou i la variant i, a continuació, la del Firal han estat l’inici d’un procés que ens ha valgut més d’un reconeixement i que continuarà amb els pressupostos participatius per barris. Com també ho ha fet el PIAM de Sant Miquel, d’aquí a poc també arribarà al Nucli Antic en un dels reptes de futur als que afrontarem. També treballarem per fer possible la millora de l’edifici actual de l’Escola d’Art i en què sigui realitat l’Espai Cràter, com a centre divulgatiu dels volcans, atractiu turístic de la ciutat i la comarca i element de dinamització cap al centre de la ciutat. I després dels pavellons i els camps de futbol, hem començat a treballar en la possible construcció d’una piscina municipal coberta a l’espera de trobar el finançament que permeti tirar endavant un equipament d’aquestes característiques.  La construcció d’un nou ambulatori a Sant Miquel, un nou dipòsit d’aigua sense oblidar-nos del seguit d’accions del dia a dia de la nostra ciutat.

Esdeveniments com Lluèrnia, el Sismògraf, Orígens o el MOT ens converteixen en un referent. També ens vénen a veure per la Residència Faber, la Xarxa Espavilada i el projecte Europace… perquè hi ha coses que passen a moltes ciutats però d’altres, només a Olot.

Us vull agrair a totes les persones que vàreu participar de la sessió de divendres, la sala de plens feia molt goig. Si no vàreu poder venir, com sempre estic a la vostra disposició per explicar-vos els detalls de la presentació que també podeu consulta aquí.

El cap de setmana també ens deixa l’ascens de la UEOlot a Segona B. Felicitats a l’equip, a la junta i a tots els seguidors que diumenge al vespre varen celebrar el títol a la sala de plens i al balcó de l’Ajuntament. És un nou èxit de l’esport olotí al costat del Club Tenis Taula, el Club Atletisme Garrotxa i el Club Patinatge Artístic, que aquest cap de setmana ha omplert dues vegades el pavelló en el 32è festival. Abans de la primera sessió, es va posar el nom de Monsita Casadellà la pista del pavelló 2. Un acte senzill i emotiu en record a qui fou la presidenta del club i els deu títols mundials del patinatge olotí. Un reconeixement a les persones que, com la Monsita, treballen de forma desinteressada per la ciutat. També ha estat el cap de setmana en què Joan Asin ha estat guardonat amb les Ales a la Cultura. Una distinció a la feina feta que de ben segur l’esperonarà a continuar impulsant nous projectes culturals. Un orgull de ciutat i de ciutadans!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *